Legal tech startup De Advocatenwijzer haalt 250.000 euro op

Legal tech startup De Advocatenwijzer haalt 250.000 euro op

This article will take you 1 minute(s) to read

Goed nieuws voor de Amsterdamse LegalTech startup De Advocatenwijzer. Een consortium van partijen investeert 250.000 euro met een ‘call-optie’ voor een tweede tranche begin 2016. “Deze investering zal ons helpen onze leiderschapspositie in de markt te versterken”, reageert Mechteld van den Oord, die samen met Ron van Valkengoed en Bjorn Sprengers in 2014 De Advocatenwijzer oprichtte.

De Advocatenwijzer

Volgens De Advocatenwijzer vindt meer dan 50 procent van alle rechtzoekenden een advocaat via internet. Maar veel advocaten richten hun pijlen nog steeds op traditionele marketingmethoden als printpublicaties en seminars. Deze mismatch was voor de Advocatenwijzer in 2014 reden om de markt op te komen. Rechtzoekenden, zowel particulieren als ondernemers, vinden er behapbare juridische informatie en de juiste advocaat of jurist.

Profileren

Advocaten krijgen de kans zichzelf te profileren en nieuwe cliënten te werven. “We hebben het afgelopen jaar het aantal leden van ons platform met meer dan 400 procent zien groeien. Met deze recente investering gaan we het volume en de kwaliteit van onze campagnes verbeteren en zodoende nog meer rechtzoekenden helpen met de beste juridische hulp”, aldus Van den Oord.

Legal tech startups

De investering komt in een periode dat de LegalTech in zijn algemeenheid behoorlijk in opkomst is. In navolging van een golf aan investeringen in de Verenigde Staten en recentelijk het Verenigd Koninkrijk, lijkt nu ook in Nederland een grote interesse te zijn ontstaan in ondernemingen die innovatie brengen in de juridische sector. Zo maakten wij eerder dit lijstje van LegalTech startups die voor ‘disruption’ van de juridische branche gaan zorgen.

 • Mchiel

  Voor wie het niet wist: een calloptie is het recht (niet de plicht) om een aandeel tegen een vooraf vastgestelde prijs te kopen. Stel een aandeel Shell kost 50 euro en je wilt het recht kopen om dit aandeel voor 45 euro te bemachtigen. Dat recht (de calloptie dus) kost dan 50-45=5 euro. Opties hebben altijd een beperkte levensduur. Hoe langer de nog te verstrijken levensduur, hoe hoger de ‘tijdswaarde’ van de optie. Vervalt ons kooprecht bijvoorbeeld de eerstvolgende werkdag, dan zal de optie heel dicht bij de 5 euro geprijsd zijn. Vervalt het kooprecht over een jaar, dan zal de optie duurder zijn. De optie zal ook duurder zijn naarmate de koers van het aandeel waarop men kooprecht verkrijgt beweeglijker is.

  • Bij startups werkt dat iets anders. Wat je in feite doet is dat je vooraf van een bepaalde waardering uitgaat. Als je je groeipotentie bereikt, dan krijg je de investering tegen de vooraf ingestelde waardering. Kan een veilige optie zijn om zeker te zijn van geld.

   • Michiel

    Kun je het met een fictief voorbeeld verduidelijken?

x
Pretty please with sugar on top - like us:Already liked? Get outta here ;-)