Dell ondersteunt Nederlandse startups met geld, kennis en werkplek

Dell ondersteunt Nederlandse startups met geld, kennis en werkplek

This article will take you 2 minute(s) to read

Ook Dell ziet brood in de Nederlandse startup-scene. Op The Next Web 2015 maakte de Amerikaanse computerfabrikant bekend dat zij hun Center for Entrepreneurs naar Nederland haalt om daarmee beginnende ondernemingen te ondersteunen. Voor één startup is er een jaar lang gratis plek op het hoofdkantoor van Dell in Amsterdam.

Financiering, kennis en netwerk

Het Center for Entrepreneurs van Dell draait al in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Frankrijk en Ierland. Het geeft jonge ondernemers de kans om financiering te krijgen, in contact te komen met experts en ervaren ondernemers en gebruik te maken van het wereldwijde netwerk van het Amerikaanse bedrijf. Het Center for Entrepeneurs bestaat uit een aantal onderdelen: de Dell Founders Club, het Dell Innovators Credit Fund en de Dell Advisory Council. Samen met The Next Web houdt Dell ook de Startup in Residence-competitie.

130 Miljoen dollar wereldwijd

De Dell Founders Club is een groep van Nederlandse ondernemers, die nieuwe technologie nodig hebben om snel te kunnen groeien. Het Dell Innovators Credit Fund is een financieringsprogramma van in totaal 130 miljoen dollar wereldwijd, waarmee startups in het zadel worden geholpen onder meer door te helpen met een kortere time-to-market. De Advisory Council gaat een forum bieden voor activiteiten die jonge ondernemers helpen met het oplossen van actuele of hardnekkige problemen. Bovendien organiseert de Council regelmatig netwerk-evenementen.

Een jaar all-inclusive bij Dell

Voor wie nog op de eigen zolderkamer zit met een briljant idee is de Startup in Residence-competitie wellicht interessant. Samen met The Next Web zoekt Dell een startup uit met erg veel behoefte aan technologische oplossingen. De winnaar van de competitie krijgt een jaar lang een plek in het hoofdkantoor van Dell in Amsterdam en heeft daar de beschikking over kant en klare IT-infrastructuur, compleet met laptops, servers en storage en alle andere faciliteiten. Om mee te doen aan de competitie moeten startups een kort businessplan insturen en een video, die uitlegt waarom technologie zo cruciaal is voor hun groei en succes. Samen met The Next Web wordt een winnaar uitgekozen.

Meer info

“Dell beschouwt zich als de grootste start-up ter wereld”, liet Simone Versteeg, PR & Corporate Communications Manager van Dell weten tijdens de aankondiging op de The Next Web-conferentie. Dat geeft maar aan hoe graag Dell erbij wil horen. Geïnteresseerde startups kunnen zich inschrijven voor de competitie of meer informatie krijgen via Dells entrepeneurs-portaal.

Leave a Reply

*