PwC en Startupbootcamp kruipen dichter tegen elkaar aan

PwC en Startupbootcamp kruipen dichter tegen elkaar aan

This article will take you 2 minute(s) to read

Startupbootcamp heeft al sinds het begin een nauwe samenwerking met PwC, maar die samenwerking is sinds deze week nog een stuk nauwer geworden. Het accountants- en belastingadviseurbedrijf gaat nu in alle Nederlandse programma’s van deze internationale incubator participeren. Dat betekent dat ook deelnemende startups in andere verticals gebruik kunnen maken van het netwerk van de multinational.

‘Beter van dienst’

“We zijn blij met het vertrouwen dat PwC ons met deze grote stap gunt”, zegt Patrick de Zeeuw, oprichter van Startupbootcamp. “De expertise van PwC en Startupbootcamp vullen elkaar voortreffelijk aan. Hiermee kunnen we startups en corporate partners nog beter van dienst zijn.” Door PwC wordt bij ieder programma een jong talent gedetacheerd. Verder stelt het niet alleen haar netwerk beschikbaar voor startups die meedoen aan het programma van Startupbootcamp, maar haalt er zelf ook wat uit.

Vinger aan de pols

Want zo’n groot bedrijf doet het natuurlijk ook niet voor niets. Die kunnen door de samenwerking met startupbootcamp een vinger aan de pols houden bij de nieuwe ontwikkelingen in verschillende gebieden. “PwC doet kennis op over disruptieve businessmodellen”, verklaart Ilja Linnemeijer, Technology Leader bij PwC in Nederland. “Kennis die we weer kunnen inzetten bij de transformatieagenda van onze klanten. De programma’s van Startupbootcamp bevinden zich in het hart van de strategische uitdagingen van vandaag. Het partnership biedt de mogelijkheid om relaties te leggen tussen onze klanten en toekomstige disruptors.”

Meerdere samenwerkingen en partners

De samenwerking met Startupbootcamp is overigens niet de enige voor PwC. Zo is het bedrijf ook verbonden aan onder andere VEECEE werkt het samen met SLUSH. Voor Startupbootcamp is PwC lang niet de enige partner, zo zijn er in Nederland samenwerkingen met o.a. Schiphol Airport, Vodafone, Cisco, Ricoh, Eneco, Rabobank, ING, Aegon, Delta Lloyd, Nationale Nederlanden, Achmea, Ahold, Sundio, TomTom, EBAY-Marktplaats en Wereldhave.