Rockstart Impact koppelt Nepalese startups aan Nederlandse investeerders

Rockstart Impact koppelt Nepalese startups aan Nederlandse investeerders

This article will take you 2 minute(s) to read

Rockstart Impact, het accelerator-programma van One To Watch en Rockstart, sluit af met eerste investering en neemt tien Nepalese ondernemers mee naar Amsterdam. Op 26 maart staan op een podium in Amsterdam tien jonge Nepalese ondernemers om hun bedrijf te pitchen aan Nederlandse investeerders. Een bijzondere Demo Day, waar Nepalees talent en Nederlands geld elkaar ontmoeten.

Rockstart Impact

De afgelopen honderd dagen is in Nepal keihard gewerkt aan een uniek startup accelerator programma: Rockstart Impact. In iets meer dan drie maanden tijd zijn tien bedrijven klaargestoomd voor een investering. Het project eindigde op 12 maart in Kathmandu met Demo Day. Rockstart Impact heeft nu besloten de tien ondernemers, van wie het merendeel nog nooit Nepal uit is geweest, een tweede ronde te geven in Nederland.

Demo Day in Kathmandu

De eerste editie van accelerator Rockstart Impact in Nepal is afgesloten met een drukbezochte Demo Day in Kathmandu, een bevestigde investering en een geplande reis naar Amsterdam van de tien ondernemers voor een extra pitchronde. Voor de deelnemers aan Rockstart Impact, van wie velen nog nooit buiten Nepal hebben gereisd, biedt dit de unieke kans om in Nederland hun propositie aan een nieuwe groep beleggers voor te leggen. Een investering in Nepal vormt bovendien een belangrijke economische impuls voor een land waar een groot deel van de bevolking onder de armoedegrens leeft.

Koffietenten

red mud coffee

Aashish Adhikari van Red Mud Coffee (foto) hoefde niet lang te wachten; slechts twee dagen na Demo Day ontving de jonge ondernemer een Nederlandse investering om zijn keten van koffietenten uit te breiden. De bevestigde deal vormt een mijlpaal voor het project van impact investeerder One To Watch en startup supporters Rockstart.

Investeerders trekken

Na de succesvolle Demo Day in Kathmandu heeft One To Watch bovendien besloten op 26 maart aanstaande een tweede Demo Day op het Rockstart kantoor in Amsterdam te organiseren, om zo meer investeerders te trekken. Hiermee komt tevens een einde aan het programma van honderd dagen waarin tien jonge Nepalese bedrijven, uiteenlopend van softwarebouwers tot architectenbureaus, door mentoren en experts uit beide landen zijn klaargestoomd voor een investering tussen de vijftig- en vijfhonderdduizend euro.

rockstart impact nepal 2

Aangepast op Nepalese omgeving

Afgelopen december werden uit meer dan honderd aanmeldingen tien bedrijven verkozen om deel te nemen aan Rockstart Impact. Met beproefde methodes vanuit Nederland, aangepast op de Nepalese omgeving, werden bij elke onderneming propositie, groeistrategie, marketing en solvabiliteit onderworpen aan analyses en advies. Voor sommigen betekende het een grondige heroverweging van hun business model, maar alle deelnemers hebben zich na honderd dagen ontwikkeld tot slimmere en zelfverzekerde ondernemers.

Dit is een guest blog vanuit Rockstart Impact.