Rockstart Web & Mobile gaat samenwerking aan met digitale bureaus

Rockstart Web & Mobile gaat samenwerking aan met digitale bureaus

This article will take you 2 minute(s) to read

De Nederlandse startup-accelerator Rockstart Web & Mobile kondigt vandaag partnerships aan met drie grote Nederlandse digitale bureaus: Burst, TamTam en PauwR. De digital agencies gaan hun expertise en jarenlange ervaring inzetten om de tien startups die deelnemen aan Rockstart Accelerator de komende maanden te ondersteunen. Reden? De meeste startups die deelnemen aan het programma draaien al aanzienlijke omzet en hebben goeie gebruikersaantallen, vandaar dat Rockstart dit jaar zoch naar partners die de startups ook in deze (cruciale) fase konden begeleiden.

Crème de la crème

De bureaus zijn de crème de la crème in de Nederlandse digital scene. Digital agency TamTam helpt de startups met hun kennis op het gebied van UX design, digitale strategie en business modeling, Burst ondersteunt hen met design, gebruikersacquisitie en technische schaalbaarheid van het product en de focus van PauwR ligt bij online marketing, met o.a. praktische hulp en workshops over onderwerpen als Google Adwords en webanalytics.

Omzet

Aangezien de meeste startups die deelnemen aan het programma nu al aanzienlijke omzet en gebruikersaantallen hebben, introduceert Rockstart dit jaar dit nieuwe programma-onderdeel speciaal voor startups in een latere fase. “De nadruk van het programma ligt dit jaar meer bij onderwerpen die te maken hebben met internationale uitbreiding en online marketing. Startup-teams bestaan vaak uit zeer getalenteerde mensen, maar de specialistische ervaring die nodig is om snel door te groeien is niet altijd te betalen in deze fase. Met deze partnerships krijgen de startups hulp van de beste experts met jarenlange ervaring op dit gebied”, zegt Don Ritzen, managing director bij Rockstart.

Don Ritzen, MD Rockstart.

Don Ritzen, MD Rockstart.

Rockstart Web & Mobile

De drie partners zullen de startups gedurende het hele programma volgen en begeleiden. Het Web & Mobile accelerator-programma van Rockstart is op 25 februari van start gegaan en duurt 150 dagen. Het doel is om de startups voor Demo Day op 28 mei klaar te maken om internationaal te gaan groeien. De selectie voor 2015 van Rockstart Web & Mobile bestaat uit 10 veelbelovende startups, waaronder een startup waarmee je overal ter wereld een flexdesk kunt boeken (Deskbookers), een platform om op een veilige manier virtual currency zoals Bitcoins te verhandelen (TabTrader) en een crowdfunding-platform voor live optredens (LiveOnDemand).