Startupbootcamp biedt startups met ‘convertibles’ tot een ton extra seedfunding

Startupbootcamp biedt startups met ‘convertibles’ tot een ton extra seedfunding

This article will take you 1 minute(s) to read

Startups die in de toekomst geselecteerd worden om mee te doen aan de Startupbootcamp accelerator, kunnen rekenen op flink meer funding aan het begin van de rit. De accelerator lanceert de aanbieding van converteerbare obligaties (convertibles) aan alle startups die aan een van de programma’s deelnemen. Bovenop de €15.000 aan seed-funding die Startupbootcamp al bood, komt er nu nog eens €70.000 tot €100.000 per startup bij. En daar kun je best ver mee komen.

Betere voorwaarden

Startupbootcamp is de eerste accelerator in Nederland die op deze manier extra funding aanbiedt. “Wij willen dat onze startups zich volledig kunnen concentreren op hun groei, marketing en business development om vroege tractie in de markt te krijgen.Patrick de Zeeuw, mede-oprichter van Startupbootcamp. “Door het aanbieden van convertibles hebben ze niet alleen meer tijd voordat ze hun financieringsronden moeten beginnen, ze kunnen ook betere voorwaarden overeenkomen met de investeerders.”

Populair

Converteerbare obligaties zijn kortlopende leningen die op een later tijdstip kunnen worden omgezet in een aandelenbelang. Het is een alternatieve manier van financiering die sinds kort populairder is voor zowel nieuwe startups als voor angel investors, die in jonge bedrijven willen investeren voordat ze een waarderingsstadium bereiken.

Leapfunder

In Nederland worden convertibles momenteel vooral gebruikt door Leapfunder, waar angels gemakkelijk al vanaf kleine bedragen kunnen investeren in startups. Leapfunder, zelf ook Startupbootcamp-alumnus, is ook betrokken bij het initiatief van Startupbootcamp. De startup zal de uitgifte van de obligaties op zijn website aanbieden.

E-commerce programma

Het uitgeven van convertibles om startups te financieren gebeurt voor het eerst bij de tien geselecteerde startups in het E-commerce programma van Startupbootcamp, waarvoor de inschrijving op 7 augustus sluit. Mocht de pilot een succes zijn, dan kunnen mogelijk ook toekomstige deelnemers in de programma’s van de accelerator op deze manier gefund worden.

Leave a Reply

*