Demo Day: Rockstart breidt uit naar Singapore

Demo Day: Rockstart breidt uit naar Singapore

This article will take you 2 minute(s) to read

Een stukje Amsterdam in Zuidoost-Azië. Rockstart begint een startup-hub in Singapore. Volgend jaar begint het Web & Mobile programma daar parallel aan het Amsterdamse programma. Dat maakte Rockstart oprichter Oscar Kneppers bekend op de Web & Mobile Demo Day.

Begin van de reis

De afdeling in Singapore wordt gerund door Chi Tran, die hiervoor werkte als CTO van OgilvyOne en mentor was van verschillende startups. Hij wordt verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het Web & Mobile Accelerator programma van Rockstart in Azië. “Het Web & Mobile Accelerator programma is slechts het begin van onze reis hier”, zegt Tran. “Rockstarts ondernemende community en de aanpak van de programma’s zullen worden geïntroduceerd in Azië om de unieke wereldwijde gemeenschap in Singapore uit te bouwen die het succes van ondernemers en hun bedrijven nog beter ondersteunt.”

Global intake

Rockstart mikt vooral op een global intake van startups, bedrijven die wereldwijd opereren of die ambitie hebben. Een hub aan de andere kant van de wereld is dan een logische stap, vindt Oscar Kneppers: “Steeds meer getalenteerde ondernemers zijn op zoek naar solide ondersteuning van hun groeibedrijven. Met onze expansie naar Singapore willen we hen helpen hun volledige potentieel te benutten.” Zuidoost-Azië staat bekend als één van de snelst groeiende mobiele markten ter wereld, en kan voor opschalende mobile startups dus een essentiële schakel vormen.

Net als in Amsterdam

Net als in Amsterdam biedt Rockstart in Singapore een programma waar 10 startups voor geselecteerd worden. Zij ontvangen een kleine investering, mogen gebruik maken van kantoorruimte van de accelerator en werken samen met mentoren en begeleiders toe naar een Demo Day waar de ideeën gepitcht worden voor investeerders en pers. Het programma in Singapore loopt parallel aan dat in Amsterdam, waar net de Web & Mobile Demo Day is afgerond. Inschrijven voor het programma van 2016 in Amsterdam of Singapore kan in september weer.

Van Nijmegen naar Nepal

Rockstart is hard aan het uitbreiden in zowel binnen- als buitenland. Zo zetten ze eerst al een Impact programma op van 100 dagen om Nepalese startups in contact te brengen met Nederlandse investeerders. Vorige week maakte de accelerator bekend dat ze in Nijmegen starten met een Digital Health programma.

Leave a Reply

*