Wie helpt deze startup aan nog meer toepassingen?

Wie helpt deze startup aan nog meer toepassingen?

This article will take you 4 minute(s) to read

Volgens Wikipedia wordt er tussen Zuid-Korea en Italië voor circa 7,2 miljard dollar aan diensten en producten uitgewisseld. Veel daarvan zal wellicht niet direct in het oog springen, maar één samenwerking tussen een Italiaan en Zuid-Koreaan doet dat wel: CloudMatch. Vorige week schreef ik al over de start van Startup Next Amsterdam, dit artikel gaat over een van de deelnemers, waarbij ik de lezers wil oproepen om mee te denken! Dat is immers ook waar het Startup Next programma om draait, leren van anderen.

Graag stel ik aan jullie voor…

All the way from South-Korea: Ohyoon Kwon. Een ondernemer met een achtergrond in design die ervan droomt om technologie te maken die een sociaal relevante impact heeft. Dan uit Italië: Fabio Tiriticco, de man die alles kan maken dat te maken heeft met programmeren en mensen uit hun cocon wil halen. Hij begrijpt dat mobiele apparaten niet meer weg te denken zijn uit het hedendaagse leven, maar wil met deze apparaten proberen om de real-life interactie terug te brengen tussen mensen. En daar is dan CloudMatch, een app die deze interactie inderdaad terugbrengt door toestellen met elkaar te laten paren. CloudMatch is software die beschikbaar is voor tablets en telefoons en werkt tussen verschillende operating systems, zoals Android en Apple iOS. Het koppelt de apparaten aan elkaar, waardoor er allerlei leuke mogelijkheden tot interactie ontstaan.

Ja leuk, maar wat kan deze software dan…

…hoor ik u al denken. Deze heren hebben al verschillende toepassingen waarvoor de software gebruikt wordt. Zo kan een bestand (foto, Evernote notitie) gedeeld worden door het te ‘swipen’ (swipen is dus vegen) naar een ander toestel. Ook kunnen toestellen verbonden worden om zodoende een afbeelding groter weer te geven. De app zou kunnen werken met Skype en LinkedIn. Zo zou u de toestellen naast elkaar kunnen houden en op die manier ‘connecten’ op LinkedIn, of kan er door middel van een ‘swipe’ beweging een Skype gesprek doorgegeven worden aan een ander toestel. De techniek is ontzettend gaaf en hoogstaand en er zijn ontzettend veel toepassingsmogelijkheden. Op dit moment wordt gewerkt aan een app voor kinderen, waar zij kaarten kunnen verzamelen en vervolgens kunnen ruilen door ze naar een ander toestel te ‘swipen’. Hieronder ziet u een geanimeerd voorbeeld van een van de mogelijke toepassingen.
CloudMatch

Hulp van de crowd

De veelzijdigheid van de techniek, en de honderden manieren waarop deze ingezet en geïntegreerd kan worden, is dan ook gelijk een moeilijkheid voor deze startup. En dat is waar jullie hulp (crowdsourcing), welkom is! Deze jonge ondernemers zijn namelijk vooral benieuwd waar anderen deze techniek voor zouden gebruiken! Welke informatie en bestanden wissel je uit? In welke games kan de techniek geïntegreerd worden? Voor welk doel wil je telefoons aan elkaar ‘paren’? Alle suggesties zijn welkom en niks is te gek! Deze jongens rekenen op uw steun. Graag uw ideeën via twitter @CloudMatchIO of onderaan dit artikel.

Over Startup Next

Startup Next is een community van een grote groep lokale vrijwilligers in Amsterdam, allemaal actief in de wereld van startups. Het doel is om van elkaar te leren, waarbij een grote diversiteit aan mentoren beschikbaar is, die de verschillende fasen van een startup hebben doorlopen. Het doel is om de ideeën van startups te valideren samen met een grote groep betrokkenen, waarbij deze startups klaar worden gestoomd voor deelname als een accelerator als Rockstart of Startupbootcamp, of voor het ophalen van seed funding.

Daarnaast is dit voor de deelnemende startups een mogelijkheid om een groot netwerk op te doen in de wereld van startups, informals and VC’s. Startup Next wordt ondersteund door Google for Entrepreneurs, Techstars, Global Accelerator Network en Startup Weekend. Silicon Canals is mediapartner van Startup Next Amsterdam. Bastiaan Burgwal van fintech startup Sparkholder is mentor en sponsor van het programma.

Have something to say?! Feel free to comment!