Zo gaat het supervette nieuwe pand van incubator YES!Delft eruitzien

Zo gaat het supervette nieuwe pand van incubator YES!Delft eruitzien

This article will take you 2 minute(s) to read

2014 was een mooi jaar voor YES!Delft, de hightech-startup-incubator verbonden aan de TU in Delft. Niet alleen zaten er financieringsrondes voor hun startups in de pijplijn, zoals voor Mobbr en Eternal Sun, er werd ook bekendgemaakt dat alle 150 deelnemende startups opgeteld sinds de oprichting van de versneller tien jaar geleden 110 miljoen euro financiering hebben opgehaald. De volgende stap is daar in 2015: een nieuw mega-pand van 5500 m2 op het Science Park Technopolis: YES!Delft 2.

Bilkvanger van jewelste

Het zal een blikvanger van jewelste worden, het nieuwe pand YES!Delft aan de A13. Te oordelen aan de foto’s wordt het een licht en transparant gebouw met veel glas. Het nieuwe pand komt tot stand middels een samenwerkingsverband van aannemer Cordeel Nederland en ontwikkelaar cepezedprojects. Architectenbureau cepezed, verantwoordelijk voor de foto, verwierf de opdracht voor de uitbreiding van het bestaande YES!Delft gebouw. De gemeente Delft, provincie Zuid-Holland en de Europese Unie dragen bij aan de realisatie van het pand.

YES!Delft meet 5.500m2

Het nieuwe pand van YES!Delft meet dadelijk zo’n 5.500 m2 met een programma van laboratoria, kantoren en een beperkt aantal gedeelde voorzieningen zoals pantry’s en vergaderruimten. Op de begane grond wordt het gebouw gekoppeld met het bestaande YES!Delft, verbonden met gedeelde voorzieningen zoals het restaurant. De faciliteiten komen tevens tegemoet aan de wensen van de daar reeds aanwezige biotech-startups.

14578067603_5dc4b8cc62_z

Kenniseconomie

De extra ruimte is hard nodig: vorig jaar haalde YES!Delft een recordaantal van 18 startups binnen de gelederen. De opening staat gepland voor begin 2016. YES!Delft geeft een enorme boost aan de regio als onderdeel van de kenniseconomie. Zo levert het in totaal zo’n 793 werkplekken op. Het was wellicht wel kantjeboord, aangezien de gemeenteraad nipt instemde om de subsidie voor de incubator onverminderd voort te zetten.

Strak vormgegeven

Volgens het architectenbureau kenmerkt “het schetsontwerp [….[ zich door een strak vormgegeven, rechthoekig en horizontaal geleed volume met aan de entreezijde twee grote, ten opzichte van elkaar verschoven vides waarachter zich de trappartijen bevinden, die direct grenzen aan de gemeenschappelijke functies. De vides doorbreken de zuiver functionele stapeling van bouwlagen en zorgen voor lucht, ruimtelijke variatie en ruimtelijke beleving. De transparante gevels ervan brengen bovendien veel licht het gebouw en de gangzones binnen en zorgen voor zowel beter uitzicht als betere oriëntatiemogelijkheden. Doordat de gevels ervan wat terug liggen, verlenen zij het gebouwaanzicht daarnaast een interessante tekening, accentuering en verbijzondering.”

Klik hier voor een grote foto.