Bolt Mobility haalt 1 miljoen euro op met AppScooter, grootste Nederlandse angel funding ooit

Bolt Mobility haalt 1 miljoen euro op met AppScooter, grootste Nederlandse angel funding ooit

This article will take you 2 minute(s) to read

Ze mikten hoog, maar kregen het toch gewoon voor elkaar. De makers van de Bolt Appscooter, de ‘iPhone en Tesla op twee wielen’, hoopte de Delftse startup Bolt Mobility via Leapfunder de grootste Nederlandse angel-investering ooit op te halen. Met in totaal meer dan een miljoen euro, is dat gelukt.

AppScooters in voorverkoop

Met de nieuwe investering kan Bolt Mobility het prototype van de AppScooter verder perfectioneren, zo laten ze in een persbericht weten. De Rotterdamse startup wil de scooter gereed hebben voor productie in 2016. Het voertuig is al wel te pre-orderen. Momenteel zijn er van de AppScooter 75 stuks verkocht, met een totale verkoopwaarde van 225.000. Die komt nog eens bovenop de angel investment die via het platform Leapfunder is opgehaald.

Vanuit YES!Delft

De Bolt AppScooter is een uitvinding van de Nederlandse ondernemers Marijn Flipse en Bart Jacobsz Rosier. Hun startup is inmiddels ondergebracht bij incubator YES!Delft. Zij stellen zich als doel de conventionele scooters en brommers, met vervuilende en luidruchtige motoren, opnieuw te ontwerpen als eigentijds elektrisch model. Dat gaat verder dan gewoon een elektrisch motortje in een bestaand model hangen, wat volgens de ondernemers de oplossing is van veel bestaande fabrikanten.

‘Tesla en iPhone op wielen’

De Bolt AppScooter is van de grond af opnieuw ontworpen als een moderne smartscooter. Zo hebben ze 4G en wifi aan boord en zijn een aantal populaire mobiele apps geschikt gemaakt voor veilig gebruik in het verkeer. De scooter heeft zelf ook een app, waarop rij-instellingen kunt aanpassen of ritten kunt analyseren. Via GPS is de scooter altijd terug te vinden. De AppScooter is ontwikkeld met composietmateriaal uit de luchtvaart om gewicht te besparen. Voor de accu wordt van eenzelfde technologie gebruik gemaakt als in Tesla’s auto’s. Daardoor kan de Bolt AppScooter zo’n 150 kilometer op één lading rijden.

In 2016 geleverd

De appScooter is verkrijgbaar vanaf €2990, daar komt nog een maandelijkse fee van €29 bij voor 24/7 pechhulp en softwareupdates. De eerste levering van 100 Limited Edition AppScooters staat gepland voor volgend jaar. Onlangs is een volgende ronde voorverkoop van start gegaan. Naast in Nederland is de AppScooter te bestellen in de steden Berlijn, Parijs, Londen, Rome, Milaan en Barcelona, waarbij 100 scooters elk beschikbaar zijn.

Leave a Reply

*