Calendar42 krijgt funding om KLM en Schiphol te helpen plannen

Calendar42 krijgt funding om KLM en Schiphol te helpen plannen

This article will take you 2 minute(s) to read

Het is weer raak voor Calendar42. De Delftse startup die ‘plannen overbodig maakt’ krijgt een investering van KLM en Schiphol. Om hoeveel het gaat, willen de partijen niet kwijt. Eerder dit jaar haalde Calendar42 al een miljoen euro op bij informals.

Bijgewerkte agenda

Calendar42 biedt software voor een intelligente, real-time planning. Vervoersgegevens en personeelsplanning wordt bij elkaar gebracht, waardoor reistijden automatisch uitgerekend, geoptimaliseerd en ingevuld worden. Lopen er zaken anders dan in de agenda staat, dan werkt de software dat zelf netjes bij. Het resultaat is een agenda die altijd up-to-date is, zonder dat je er zelf naar om hoeft te kijken. Het is dus niet moeilijk om te zien waarom bedrijven als KLM en Schiphol daar enthousiast van worden: een strakke, kloppende planning die zichzelf bijwerkt is daar onmisbaar.

Naar het buitenland

Details over waar de nieuwe investering voor gebruikt wordt, wil de startup ook niet bekend maken. In juli van dit jaar wist Calendar42 al een miljoen bij elkaar te krijgen. Dit was toen deels afkomstig van informal investors en de bestaande aandeelhouders. Dat geld werd, zo is toen gezegd, ingezet om de dienst verder uit te rollen en eventueel in het buitenland aan de gang te gaan. Deze nieuwe investering komt niet alleen van KLM en Schiphol, maar is afkomstig uit het Mainport Innovation Fund. Daar doen verder ook de NS, Havenbedrijf Amsterdam en de TU Delft in mee. Het fonds heeft tot nu toe tien investeringen gedaan, zo voorzagen ze IoT-startup Undagrid al van een onbekende som groeigeld.

Calendar42 zowel zakelijk als voor consument

Calendar42 is actief in diverse zakelijke markten, waaronder openbaar vervoer, de bouwnijverheid, uitzendbranche, zorgsector, overheid, verzekeringswezen en financiële dienstverlening. Maar de startup richt zich niet alleen op de bedrijfswereld. Ook consumenten kunnen de dienst gebruiken. Er is een Android en iOS app beschikbaar. De apps bieden ‘sociale planning’ met geïntegreerde reisinformatie en de mogelijkheid een chat te openen met degene waarmee je een afspraak hebt.

TU Delft spin-off

Calendar42 is in 2011 opgericht door Michel Boerrigter en Jasper Hartong als spin-off van de TU Delft. Inmiddels werkt er 14 man bij de startup. Eerder dit jaar namen ze de carpool-app Toogethr over. Deze zomer won de startup nog twee prijzen bij de Nederlandse EuroCloud Awards.