Een klinkende naam en 12 miljoen euro voor nieuw investeringsfonds Peak Capital

Een klinkende naam en 12 miljoen euro voor nieuw investeringsfonds Peak Capital

This article will take you 1 minute(s) to read

De Nederlandse investeringsmaatschappij Peak Capital start een nieuw fonds met 12 miljoen euro in kas. En bij een fonds van maar liefst 12 miljoen euro hoort natuurlijk een klinkende naam. Dat zit met ‘The Entrepreneurial Investors‘ wel goed.

Peak Capital I en II

Klinkt in ieder geval een stuk creatiever dan de twee fondsen die de investeringsmaatschappij eerder oprichtte: in 2007 Peak Capital I, een fonds uitsluitend gericht op seed-stagebedrijven uit de media- en internetsector en in 2009, je raadt het goed, Peak Capital II, een fonds dat zich ook op de telecom- en technologiesector richtte. De fondsen investeerden toen onder andere in horecarecensiewebsite IENS (dat overgekocht werd door Tripadvisor) en online veilinghuis Catawiki, waar vorig jaar nog tien miljoen euro in werd geïnvesteerd door Accel Partners.

Tien investeringen

Parners Heleen Dura-Van Oord, Johan van Mil en Stefan Bary zullen op 1 juli met het fonds van start gaan. Het zal minimaal tien investeringen doen in de technologiesector. Naast eigen geïnvesteerde kapitaal van de partners, maakt het fonds net als Peak Capital II gebruik van de Technostarterregeling van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, dat Nederland stimuleert met bij duurzaam, innovatief en internationaal ondernemen.

Investeerdersgroep

Daarnaast zijn er diverse toonaangevende ondernemers te vinden in de investeerdersgroep die aan de basis hebben gestaan van bedrijven als Booking, Drukwerkdeal, SeatMe en Vakantieveilingen. “Tot de het Investeringscomité van Peak Capital III behoren Marcel Beemsterboer (Vakantieveilingen), Rob de Heus (Scoot) en Wilco Rietberg (Trinicom). In de Raad van Advies, onder leiding van Heleen Dura – van Oord, nemen  investeerders zoals Marco Aarnink (Drukwerkdeal), Peter Driessen (Spil Games), Dirk Jan Koekkoek (eFuture), Erik Schut (Woodwing) en Jan Willem Tusveld (Vinden.nl) plaats”, aldus managing partner Stefan Bary. “Daarnaast participeren ondermeer de ondernemers van @Leisure, Adfactor, AdfoGroep, Booking, Marqit, M4N, SeatMe, Studyportals en YouMedical.”

Leave a Reply

*