Peerby haalt in recordtijd 2 miljoen euro op via crowdfunding

Peerby haalt in recordtijd 2 miljoen euro op via crowdfunding

This article will take you 2 minute(s) to read

“Op naar de één miljoen”, zei Peerby oprichter Daan Weddepohl eind vorige week toen zijn crowdfundcampagne een vliegende start maakte. Het geld bleef vervolgens in moordend tempo binnenstromen, dus een paar dagen verder is de lat al flink hoger gelegd: op naar de twee miljoen. [UPDATE: inmiddels staat de teller al lang en breed op de 2 miljoen, zelfs iets daarboven.]

Schermafdruk 2016-03-24 15.52.02

Hoger streefbedrag

“We zijn overdonderd en dankbaar voor het succes van de eerste dagen van de crowdfunding campagne. We gaan keihard aan de slag om de plannen waar te maken”, zo laat Weddepohl weten. Vrijdag lanceerde het Amsterdamse deelplatform Peerby officieel de crowdfunding campagne. Het doel was om geld binnen te halen om de P2P-verhuurdienst Peerby Go naar het buitenland uit te rollen. Dat is gelukt. Het eerste miljoen was op zaterdagavond al binnen, maandagochtend werd ook het streefbedrag van €1,5 miljoen behaald. Omdat de interesse zo groot is, heeft de startup besloten het streefbedrag eenmalig op te krikken tot €2 miljoen. Met dit bedrag op zak kan het bedrijf uitbreiden naar tien Amerikaanse steden.

Op naar de VS

“We weten precies hoeveel geld we nodig hebben om uit te rollen naar de verschillende steden landen, dat maakt het behapbaar om via crowdfunding geld op te halen”, liet Weddepohl aan het begin van de campagne weten aan deze site. Zo was uit te rekenen dat er bij het halen van het streefbedrag van €1,5 miljoen een naar flink aantal Nederlandse steden, maar ook naar Londen, New York San Francisco, LA en Chicago uitgebreid kan worden. Het nieuwe streefbedrag stelt de startup in staat daar dus nog eens zes Amerikaanse steden aan toe te voegen.

Teller loopt rap op

Of Peerby ook het nieuwe streefbedrag gaat halen, hoeft geen twijfel te bestaan. De teller loopt nog steeds rap op en er zijn nog 56 dagen te gaan voor de campagne sluit. Op het moment van schrijven heeft de campagne op OnePlanetCrowd alweer een flink bedrag erbij. De teller staat nu op ruim €1,6 miljoen, bij elkaar gebracht door 741 funders. Maar dat stijgt nog elk moment.

Niet de grootste, wel de snelste

Peerby heeft daarmee overigens niet de grootste Nederlandse crowdfund-actie. Die staat op naam van het ziekenhuis in Vlissingen die eind vorig jaar bij de crowd €10,6 miljoen ophaalde voor een verbouwing. Zo snel als bij Peerby ging het echter nooit. Initiatiefnemer Zeeland Investments Beheer had destijds een week nodig voor de eerste €500.000. Peerby had dat al binnen een dag voor elkaar.

Zie hier wat Peerby gaat doen met 1,5 miljoen:

198949-peerby_roadmap-1979b6-original-1458422723