Endeit steekt 4,5 miljoen in crowdsourcer Roamler

Endeit steekt 4,5 miljoen in crowdsourcer Roamler

This article will take you 2 minute(s) to read

Roamler laat dankzij een nieuwe investering weer goed van zich horen. Vandaag is bekend gemaakt dat Endeit €4,5 miljoen in de Amsterdamse scale-up investeert. Daarmee kan het bedrijf zich meer concentreren op uitbreiding in het buitenland.

Flexibel personeel

Roamler is een crowdsource-platform voor tijdelijk of eenmalig personeel. Bedrijven die klussen willen laten doen, kunnen via het werkplatform ervaren klussers vinden die dat voor ze oppakken. Dat gebeurt in verschillende branches. In de retail wordt de dienst vooral ingezet voor het verzamelen van data van de winkelvloer, bijvoorbeeld om het succes van acties of promoties te meten. Ook kan de lokale mobiele workforce van het platform worden ingezet als mystery shoppers. Door op deze flexibele manier personeel in te zetten, kan Roamler voor retailers zorgen voor hondrden onderzoekresultaten per dag.

Retail en Tech

Bedrijven als Coca Cola en Procter & Gamble maken bijvoorbeeld gebruik van werkenden die ze verwerven via Roamler om retailers te assisteren of te controleren. Kort geleden is het bedrijf ook van start gegaan met Roamler Tech, waarbij technische klusjes worden opgeknopt. Eneco is daarbij de eerste grote klant, het energiebedrijf gebruikt Roamler om de slimme Toon-thermostaat bij klanten thuis te laten installeren.

Roamler wil meer dan 14 landen

Met de initiatieven is Roamler naar eigen zeggen marktleider binnen hun vakgebied. De startup is naast Nederland aanwezig in 14 landen in Europa en Latijns Amerika. Met deze nieuwe investering wil het niet alleen het platform verder ontwikkelen, maar ook uitbreiden naar meer landen. Jeroen ten Haave, CEO van Roamler zegt: “Met deze investering kunnen we onze internationale groei en verbreding van activiteiten versnellen en, belangrijker nog, invulling geven aan onze missie: het veranderen van de manier waarop mensen werken. Dichtbij, op het moment dat het jou uitkomt en tegen een eerlijke beloning.”

Geen onbekenden

Endeit krijgt voor hun investering een ‘substantieel’ minderheidsbelang in de startup. Hoewel het voor Endeit de eerste investering is in de zogeheten ‘Gig-economy’, is het het niet helemaal onbekend terrein. Zo investeerde het fonds al eerder in een bedrijf dat was opgericht door Jeroen ten Haave. Endeit was ook aandeelhouder in zijn vorige bedrijf Unamic/HCN dat precies vijf jaar geleden is overgenomen door het Amerikaanse Xerox. Hubert Deitmers van Endeit legt uit: “Hiermee hebben wij niet alleen een groep van oprichters van voormalige portfoliobedrijven die aandeelhouder is geworden in ons meest recente fonds, maar nu ook een eigen investering in een nieuwe onderneming van de oprichter van een voormalig portfoliobedrijf. Samen met de Roamler oprichters Wiggert de Haan en Martijn Nijhuis vormen zij een zeer ervaren team waar wij veel vertrouwen in hebben.” De laatste investering van Roamler dateert van 2011, toen de startup een half miljoen binnenhaalde.

Have something to say?! Feel free to comment!