Deze 10 startups zitten in de finale van Dell for Entrepeneurs

Deze 10 startups zitten in de finale van Dell for Entrepeneurs

This article will take you 2 minute(s) to read

Dell maakte op #TNW15 bekend dat ze op zoek gingen naar de beste IT-startup van Nederland. Inmiddels hebben ze die zoektocht bijna afgerond. Het IT-bedrijf heeft tien startups geselecteerd, morgen vindt in Amsterdam de finale plaats van het Dell for Entrepreneurs programma. In het A-lab kiest een jury twee startups die daarmee een flinke boost kunnen verwachten.

Demo day bij Dell for Entrepeneurs

De startups pitchen hun bedrijf in de finale van Dell for Entrepeneurs voor een vierkoppige jury bestaande uit General Manager van Dell Jeannine Peek, Nalta partner Mike Veldhuis, The Next Web co-founder Patrick de Laive en Pieter Paul van Oerle van Accenture Digital. Zij beoordelen de kwaliteit van tien geselecteerde startups, waar al enkele bekende namen tussen zitten.

Resnap, Bomberbot en Quiver

Zo haalde de zelflerende fotodienst ReSnap eerder dit jaar al 4 ton op van een informal. Het Amsterdamse Quiver, waarmee je veilig bestanden kunt delen, is StartupBootcamp alumnus waarbij de sky de limit lijkt. Het eveneens Amsterdamse Bomberbot, dat kinderen spelenderwijs wil leren coden, werd door startupdelta op #TNW15 uitgeroepen tot meest innovatieve startup. InstantMagazine, waarmee iedereen eenvoudig cross-platform magazines kan maken, kwam ook al eens voorbij op de site. En Owlin is Rockstart alumnus die zich specialiseert in het analyseren van nieuwsfeeds en social media.

Van edtech tot adtech

Overige finalisten bestaan uit de Delftse edtech-startup FeedbackFruits, die leren voor universiteitsstudenten socialer en waardevoller wil maken. Invoicesharing belooft de facturen binnen bedrijven volledig elektronisch te maken om zo bakken met geld (en bomen) te sparen. Het Amsterdamse Monolith biedt analytics voor fysieke winkels, waarmee nauwkeurig bekeken kan worden wat wel en niet werkt op de winkelvloer. De startup Confer Call heeft een app waarmee je rechtstreeks uit je adresboek een conference-call kunt starten en het Eindhovense FLXOne biedt een data management platform voor real-time advertising.

Gratis computers

De twee startups die Dell for Entrepeneurs winnen krijgen een jaar lang apparatuur tot hun beschikking, alles natuurlijk met een Dell-merkje er op. Ook krijgen zij advies van Dell-executives en zullen zij voor een groot bedrag aan diensten van de Dell for Entrepreneurs-partners ontvangen. De partners zijn Accenture, Nalta Consultancy, KPMG, Deterink Advocaten & Notarissen, Rackspace en The Next Web. De prijsuitreiking is 3 juni om 21:30.

[Disclosure: voor Quiver heeft onze startup-consultancy advieswerkzaamheden verricht]