Bij deze grote bedrijven kunnen startups pitchen tijdens de LaunchPad meetings

Bij deze grote bedrijven kunnen startups pitchen tijdens de LaunchPad meetings

This article will take you 3 minute(s) to read

Een voet tussen de deur krijgen bij de grote jongens is niet eenvoudig. Met The Next Web Launchpad meetings kom je met als startup vrij gemakkelijk voorbij de receptie, en wandel je zo de boardroom in. Tijdens het initiatief van The Next Web, EY en Startup Amsterdam openen verschillende grote bedrijven op 1 december hun deuren om te luisteren naar goede pitches.

Minimaal één bestuurslid

Deze ronde openen 15 bedrijven de deuren voor startups, die hun idee kunnen pitchen. Per bedrijf krijgen drie startups de kans hun idee uit de doeken te doen. Je zult niet voor de koffiedame en nachtwaker je verhaal hoeven doen, het idee van Launchpad meetings is dat er minimaal één bestuurslid aanwezig is. Maar reken op een breder publiek, aangezien de pitches bij te wonen zijn voor iedereen die geïnteresseerd is. Het is de tweede keer dat de Launchpad Meetings gehouden worden. In oktober konden startups al rechtstreeks pitchen voor beleidsbepalers bij bijvoorbeeld TomTom, het Amsterdamse havenbedrijf en Philips.

Hier pitch je bij de Launchpad meetings

Het evenement heeft naar eigen zeggen als 67 startups verbonden aan 24 grote bedrijven en 342 geïnteresseerde bezoekers. Dit zijn de bedrijven waar je tijdens de Launchpad Meetings van 1 december terecht kunt. Elke corporate heeft een eigen probleemstelling, waar ze ideeën van startups bij zoeken.

 • Achmea: hoe kunnen we technologie gebruiken om onze financiële diensten klantvriendelijker te maken?
 • Amsterdam ArenA: hoe kunnen we maximale veiligheid bereiken met minimale fysieke controles, om zo bezoekers veilig en tevreden te houden?
 • Arcadis: hoe kunnen we (data)technologie gebruiken om openbaar en privé vervoer in steden te verbeteren?
 • Deloitte: welke IoT-startup kan helpen om Amsterdam slimmer te maken op het gebied van smart mobility, smart lightning, smart delivery tracking en smart health?
 • Eneco: hoe kunnen we het leven in een smart-city verbeteren voor inwoners, bezoekers en overheidsorganen? Zijn daarvoor inspirerende interactieve diensten of producten te ontwikkelen?
 • EvoSwitch: welke oplossingen kunnen we gebruiken om onze datacenters beter te beveiligen?
 • EY: wat wordt de toekomst van fintech en legaltech?
 • KLM: welke rol spelen big data, customer experiences en seamless travel in de toekomst van het reizen?
 • KPMG: hoe kunnen sociaal geïsoleerde, oudere mensen geholpen worden een sociale en actieve levensstijl te houden door middel van nieuwe technologieën?
 • KPN: welke slimme IoT, smart city of big data oplossing kan van toegevoegde waarde zijn voor Nederlandse overheidsinstanties?
 • Loyens & Loeff: hoe kunnen we door middel van efficiëntere interne communicatie ons werkproces verbeteren?
 • Oracle: welke big data oplossing gaat retailers vooruit helpen in het digitale tijdperk?
 • USG: hoe kan gamification of andere disruptieve technologie gebruikt worden om sollicitanten op de arbeidsmarkt te helpen?
 • Vivat Verzekeringen: welke technologie kunnen we inzetten om de zakelijke administratie van onze verzekeringen te verbeteren?

Aanmelden kan nog

Startups die een goed idee hebben dat past bij een van bovenstaande vragen, kunnen zich inschrijven via de website van LaunchPad. Ook bedrijven die graag goede startups in huis halen kunnen zich aanmelden om zelf een Launchpad Meeting te hosten. Ook daarvoor kun je op de website terecht, en wellicht is het handig om de blueprint even door te nemen voor handige informatie.

Leave a Reply

*