Deze 6 startups krijgen samen 180K van Vodafone

Deze 6 startups krijgen samen 180K van Vodafone

This article will take you 2 minute(s) to read

Vodafone heeft de winnaars bekend gemaakt van de Mobile For Good Challenge, waarin mobiele startups met oplossingen moeten komen voor maatschappelijke vraagstukken. Er stonden tien Nederlandse startups in de finale, uiteindelijk zijn er door een jury zes winnaars uitgekozen. De winnende startups hebben dit jaar oplossingen voor diverse maatschappelijke thema’s gepresenteerd, waaronder de mantelzorg, arbeidsmarkt en gehandicapten.

Winnaars Mobile For Good Challenge 2015

  • Jobtease gooit solliciteren over een andere boeg. In plaats van een brief en cv op de post doen, kun je met Jobtease solliciteren door een videootje van jezelf op te nemen. Dit moet vooral een bijdrage leveren aan werkgelegenheid voor jongeren en de sollicitatieprocedure verbeteren. Het moet solliciteren niet alleen gemakkelijker (en vooruit, ook leuker) maken, maar Jobtease matcht ook kandidaten met werkgevers.
  • Zo’n 10 tot 20 procent van de kinderen van 4 tot 8 jaar wordt behandeld met astmamedicijnen het beste helpen als ze correct en op tijd worden ingenomen. De app Puffer helpt ouders door middel van video-feedback de juiste behandeling te geven aan hun kroost.
  • GoOV maakt het voor mensen met een beperking mogelijk om zelfstandig met het openbaar vervoer te reizen. De GoOV app bevat voorbereide reizen en stap voor stap reisbegeleiding die wordt samengesteld door begeleiders of ouders. Via een ingebouwde hulplijn kunnen ze meekijken met de reiziger en bijspringen waar dat nodig is.
  • Mentelity is een sociaal netwerk voor mensen met een lichamelijke beperking. Zij komen daar in contact met dienstverleningen en goedgekeurde producten, maar ook met lotgenoten. Op die manier wil de Mentelity Foundation mensen wegwijs maken in hun nieuwe leven met een beperking.
  • Slack voor mantelzorgers. Mantellink biedt een online omgeving om de zorg voor een familielid af te stemmen. Afspraken maken, taken verdelen en in een besloten groep ervaringen uitwisselen kan de zorg voor een geliefde net iets makkelijker en beter maken.
  • Kinderen met autisme hebben moeite met informatieverwerking. Zeker het leren praten is daarom een hele opgave. LINKX moet dit spelenderwijs oplossen. Een serie interactieve tags en een bijbehorende app helpen kinderen om kleuren, objecten en emoties uit te drukken.

30k en een bootcamp

De winnende startups krijgen van Vodafone elk € 30.000 en worden vier maanden lang intensief begeleid om hun product op de markt te brengen. Deadline is 28 januari 2016, als het Demo Day is van de ‘bootcamp’. Naast de directeur van Vodafone Nederland Rob Shuter bestond de jury uit Marleen Stikker, founder van de Waag Society, Marc Wesselink, selection & alumni partner voor incubator Startupbootcamp, Willemijn Verloop, oprichter Social Enterprise NL, Hans Wittemans, investeerder Just Capital en Bart Hofker, directeur consumentenmarkt bij Vodafone.

Leave a Reply

*