Quiver en Bomberbot zijn de beste Nederlandse IT-startups volgens Dell

Quiver en Bomberbot zijn de beste Nederlandse IT-startups volgens Dell

This article will take you 2 minute(s) to read

Twee winnaars zou Dell kiezen voor hun prestigieuze Dell for Entrepeneurs-programma. Gisteravond mochten de tien finalisten pitchen voor een jury, met twee opvallende startups die hier eerder de revue passeerden als ‘logische’ winnaars: Bomberbot en Quiver

Dell for Entrepeneurs

De twee startups die Dell for Entrepeneurs krijgen een jaar lang apparatuur tot hun beschikking, alles natuurlijk met een Dell-merkje er op. Ook krijgen zij advies van Dell-executives en zullen zij voor een groot bedrag aan diensten van de Dell for Entrepreneurs-partners ontvangen. De partners zijn Accenture, Nalta Consultancy, KPMG, Deterink Advocaten & Notarissen, Rackspace en The Next Web.

Dell for Entrepreneurs programma

Dell for Entrepreneurs programma

Bomberbot

Edtech-startup Bomberbot biedt een lespakket waarmee leraren van basisscholen hun leerlingen kunnen leren programmeren. Dit kan zonder enige voorkennis en zelfs met beperkt gebruik van computers. De filosofie van Bomberbot is dat kinderen door te leren programmeren niet alleen beter voorbereid zijn op de toekomst, maar ook de wereld om zich heen beter begrijpen .Bomberbot is anderhalf jaar geleden opgericht door de Colombiaanse Christian Bello. De startup viel op bij StartupDelta, die Bomberbot samen met iLost benoemde tot meest innovatieve startup van 2015Bomberbot is ook een van de ondertekenaars vanCodePact, een manifest dat mede is ondertekend door Neelie Kroes, Google en Microsoft en tot doel heeft om scholieren te leren programmeren.

Quiver

Documentbeveiliger Quiver – alumnus bij Startupbootcamp – biedt bedrijven een extra, slimme beveiligingslaag bovenop documenten, waardoor deze veiliger gedeeld kunnen worden. Elk bedrijf werkt met vertrouwelijke documenten. Meestal wordt de omgeving waarin deze documenten zich bevinden beveiligd, maar de documenten zelf niet. Quiver biedt organisaties de zekerheid dat ze volledige controle krijgen over alle digitale informatie die ze bezitten of uitsturen met behulp van een slimme veiligheidslaag. Quiver is ook genomineerd als startup van het jaar bij Computable.

[Disclosure: ons adviesbureau voor startups heeft advies- en mentorwerkzaamheden verricht voor Quiver]

Leave a Reply

*