Steven Schuurman en Hanneke Stegweg winnen LOEY Awards 2015

Steven Schuurman en Hanneke Stegweg winnen LOEY Awards 2015

This article will take you 2 minute(s) to read

De beste online ondernemer van Nederland is dit jaar Steven Schuurman, de CEO van Amsterdamse big-data startup Elastic. Hij kreeg woensdagavond van een vakjury de LOEY Award 2015 uitgereikt. Hanneke Stegweg, van iLost, sleept de award voor beste startende ondernemer in de wacht.

Internationaal

De vakjury was erg te spreken over de kwaliteiten van Schuurman die ervoor gezorgd hebben dat Elastic nu wereldwijd opereert. “Hij is in staat om steeds de juiste mensen om zich heen te verzamelen en hen onderdeel van het bedrijf te maken”, legt juryvoorzitten Daniel Ropers (Bol.com) uit. “De cultuur die hij hierbij creëert legt de nadruk op eigen verantwoordelijkheid. Steven is echt een voorbeeld van goed online ondernemerschap in Nederland die zich niet alleen lokaal beperkt, maar internationaal denkt.” Elastic houdt niet alleen kantoor in Amsterdam, maar ook bijvoorbeeld New York, Londen, Berlijn en Sydney.

Ruim $100 miljoen funding

Elastic biedt ondermeer de bij grote bedrijven populaire searchengine Elasticsearch aan, die het real-time bijhouden en analyseren van data snel en naadloos moet laten verlopen. Het bedrijf is in 2012 opgericht, en heeft tot nu toe $104 miljoen aan funding binnengehaald, waarvan de laatste een Serie C ronde was van $70 miljoen. Tot de gebruikers van Elastic horen onder anderen Wikipedia, Netflix, Facebook en Nasa.

LOEY Starters Award 2015

Hoewel Elastic nog best als startup kan worden aangemerkt, was de LOEY Starters Award 2015 voor iemand anders weggelegd. Hanneke Stegweg van iLost ging met die prijs aan de haal. Stegweg werd gekozen na een stemming in de zaal na afloop van 3 pitches door de finalisten voor de Starters Award. In het voorjaar schreven meer dan 60 startende online ondernemers zich in voor de prijs. Andere ondernemers met startups die in de finale nog meedongen naar de award waren Derk Roodhuyzen de Vries van Fixico en Tim de Kraker van BarDoggy.

Lost and found

iLost is op weg de ‘Google voor gevonden voorwerpen’ te worden. Als je iets laat liggen in de trein, de bios of de kroeg, zou je het hier weer terug kunnen vinden. Voor mensen die hun spullen kwijt zijn een makkelijke manier om de boel terug te vinden en voor bedrijven een nieuwe marketingkans, zo liet Stegweg al eens weten aan SiliconCanals. De startup rondde in 2014 het StartupBootcamp programma af en kreeg 450.000 euro funding. Later werd er nog bijna 250.000 euro opgehaald via crowdfunding, waar een streefbedrag van 100.000 euro was vastgesteld.

Vakjury

De LOEY Awards zijn onafhankelijke prijzen voor de beste Nederlandse online ondernemers en worden elk jaar uitgereikt. De Awards zijn een gezamelijk initiatief van investeringsfondsen Endeit Capital en Peak Capital. Een vakjury van online ondernemers kiest de winnaar op basis van groei, innovatie en inspiratie. Vorig jaar won Marco Aarnink van Drukwerkdeal.nl de LOEY Award.

Leave a Reply

*