Shariff Vreugd wordt gasthoofdredacteur van Silicon Canals

Shariff Vreugd wordt gasthoofdredacteur van Silicon Canals

This article will take you 3 minute(s) to read

Silicon Canals bestaat inmiddels alweer bijna een jaar. Onze rol als spil in het Nederlandse startup-ecoysteem hebben wij bestendigd, maar nu zijn we toe aan de volgende fase: Silicon Canals moet uitgroeien tot de community van startend Nederland. Wij gaan ons platform veel meer open stellen voor de buitenwereld, te beginnen met Shariff Vreugd – onze topstagiair. Hij zal de komende weken fungeren als gasthoofdredacteur van Silicon Canals.

Wie ben je en wat doe je?

“Ik ben Shariff Vreugd, 24 jaar en International Business & Entrepreneurship student bij EuroCollege Hogeschool. Momenteel loop ik stage bij Proudly Represents. (niet alleen het beste, maar ook het leukste PR-bureau van Nederland).”

Waarom ben je geïnteresseerd in startups?

“Ik ben geen ‘techie’, maar ik hou van startups. Ik vind het mooi dat mensen met passie keihard werken om hun droom te verwezenlijken. Omdat ze een probleem zien waar ze de oplossing voor denken te hebben. Startups staan centraal in ons dagelijks leven. Startups zijn verantwoordelijk voor de app die je gebruikt om een restaurant mee te vinden, de software die je gebruikt om je sociale media te beheren en startup tech is in je zak, auto en huis te vinden.

We zitten in het midden van een golf van innovatie, waarbij veelbelovende bedrijven overal ter wereld uit de grond schieten. Terwijl steden als San Francisco, Tel Aviv, Londen en Berlijn het voortouw nemen werkt Amsterdam hard aan haar eigen startup ecosysteem. Nederland heeft een indrukwekkend ecosysteem van startups, accelerators, incubators, hogescholen en universiteiten. Daar wordt hard gewerkt aan nieuwe vormen van technologie, spannende producten en innovaties die ons leven beter maken. Enkele aansprekende voorbeelden zijn Booking.com, Adyen, Wetransfer, Travelbird en Blendle. Deze startups zijn ontstaan uit technologisch slimme, innovatieve ideeën en weten zich razendsnel te ontwikkelen tot internationaal opererende ondernemingen.

Mensen worden gevoed en uitgedaagd door tot de verbeelding sprekende startups van bedrijven als Youtube, Whatsapp, Dropbox, Facebook, Twitter & Instagram. Welke student droomt daar niet van: een startup uitbouwen tot gigantisch succesverhaal?”

Wat is jouw favoriete startup nieuws?

“Startups blijken vaak mooie verhalen te hebben. Mijn doel is om het verhaal van Founders/startups bij een zo groot mogelijk publiek bekend te maken. Het doel is om persoonlijke verhalen te publiceren die mensen inspireren.

Mijn favoriete startup-nieuws gaat over nieuwe startups. Startups die met een innovatief idee de wereld willen veranderen. Ook ben ik altijd erg benieuwd waarom ze denken dat de dienst of het product ook gaat aanslaan. Wat motiveert een ondernemer? Waar is hij/zij passievol van? Hoe kwam je op het idee? Wat is je bussiness model? Dat zijn allemaal vragen die ik beantwoord wil krijgen.”

Volg Shariff Vreugd op Twitter of stuur hem een e-mail. Hier tips hoe je je startup het beste kunt pitchen.

Have something to say?! Feel free to comment!