Aankomende nacht staat Radio 1 in teken van startups

Aankomende nacht staat Radio 1 in teken van startups

This article will take you 2 minute(s) to read

De mainstream-media in Nederland weet soms nauwelijks wat startups zijn (hint: niet elk startend bedrijf is een startup). Maar dat ze tegenwoordig wel steeds beter hun best doen om echt gedegen startups te coveren, is evident. Omroep WNL zet de toon: vannacht (als in 2AM nacht) staat Radio 1 in het teken van Nederlandse startups. Ondergetekende schuift aan als expert. Startups en apps uit Nederland komen uitgebreid aan bod, belooft presentatrice/samensteller Vera Siemons:

Startups en apps uit Nederland

Aankomende dinsdag- op woensdagnacht staat Radio 1 volledig in het teken van tech. Startups en apps uit Nederland worden door presentatoren Vera Siemons en Anne de Jong vier uur lang uitgebreid behandeld. Ze worden in de studio bij gestaan door Remco Janssen (dat ben ik, RJ) en Bram Kanstein (community manager van ProductHunt, red.), de experts op dit gebied.

App-expert

De thema-uitzending wordt afgetrapt door app-expert Bart Breij die drie apps van eigen bodem tipt voor de luisteraars. Vervolgens vertelt de 15-jarige Araik Gingnagel (in het verleden al eens te gast bij De Wereld Draait Door) waarom al zijn tijd buiten school op gaat aan hacken, programmeren – en nu ook het organiseren van z’n eigen evenement ‘FuseHack‘.

Apps met potentie

Milan van de Bovenkamp van Wildcard en Koen Droste van Polarsteps vertellen waarom ze ervan overtuigd zijn dat hun gloednieuwe apps potentie hebben en Stefan Witkamp van Athom (ING Starter van het jaar 2014) legt uit wat ze met de investering van ruim een miljoen voor hun product ‘Homey’ gaan doen.

Niet in Nederland vestigen

Naar aanleiding van zijn waarschuwing om je als startup vooral NIET in Nederland te vestigen, komt ook de Groningse topondernemer Mark Vletter (Voys) aan het woord. Hij vindt dat de wet die het mogelijk maakt burgers te volgen via telefoon, internet en mail van tafel moet.

TicketSwap

De oprichter van Ticketswap, Hans Ober, analyseert de succesformule van het bedrijf en praat over de puzzel die ze moeten oplossen wanneer festivals wegens weersomstandigheden worden afgelast – en mensen dus niets meer aan hun tickets hebben. Tot slot maakt tech-journaliste Charlotte van ‘t Wout (nrc.next) de balans op wat betreft wearables: bracht de Apple Watch haar wat ze er van verwachtte?

Live-muziek

De live-muziek tijdens deze nacht wordt verzorgd door singer-songwriter Vic Willems uit Utrecht. De uitzending van Omroep WNL is van 2.00 tot 6.00 uur live te luisteren en zien via Radio 1 en is uiteraard na afloop ook direct beschikbaar online.

Foto: Omroep WNL.

Leave a Reply

*