Deze drie veelbelovende startups zijn nieuw bij Utrecht Inc.

Deze drie veelbelovende startups zijn nieuw bij Utrecht Inc.

This article will take you 2 minute(s) to read

Utrecht Inc. maakte bekend dat zij drie nieuwe startups aan zich heeft weten te binden. Ja, Utrecht heeft ook Canals – en plenty of veelbelovende startups. De nieuwe deelnemers variëren van Smart Energy, Internet of Things tot een startup in de EdTech. Utrecht Inc. is een business incubator die (IT)-startups begeleidt in hun eerste jaar. Sinds 2009 heeft deze club naar eigen zeggen ruim 100 Utrechtse startups op weg geholpen.

Senfal – Sander ten Kate

Senfal ontwikkelt een algoritme om de opslag van energie voor netbeheerders winstgevend te maken. Het elektriciteitsnet wordt minder stabiel en energieopslag is een technische, maar dure oplossing. Senfal lost dit probleem op door het aansluiten van gedistribueerde opslagunits naar een gecentraliseerde brein. En door gebruik te maken van een gezamenlijke opslagcapaciteit om energie te verhandelen op de energiemarkt.

EquiMoves – Wim Back en John Voskamp – video

EquiMoves meet mobiel, objectief en kwantitatief de beweging van paarden voor de functionele evaluatie van het bewegingsapparaat. De startup is bezig met bewegingsanalyse bij paarden en gebruikt daarvoor bewegingssensoren ter grootte van een luciferdoosje. Doel is om de bewegingsanalyse van paarden te kwantificeren en te objectiveren in een pragmatische setting.

Dat kan ondersteuning bieden voor dierenartsen, verzekeringsmaatschappijen, stamboeken, trainers, sportorganisaties, juryleden, hoefsmeden en fokkers. Met behulp van deze praktisch toepasbare sensortechnologie krijgt een dierenarts bijvoorbeeld geobjectiveerde inzichten in de effecten van behandeling en kunnen fokkers sneller selecteren.

Newpoints – Peter Boon

Newpoints biedt een online platform voor het ontwerp en gebruik van interactieve online leeractiviteiten voor wiskunde en andere exacte vakken. Er zijn kant en klare leeractiviteiten voor individuele leerlingen en studenten, maar ook tools voor scholen en docenten om het leerproces van leerlingen en studenten te volgen om hen gerichter te kunnen helpen.

Daarnaast biedt het platform een auteursomgeving en een “content store” voor onderwijsontwikkelaars en uitgevers voor het ontwerpen en eventueel vermarkten van online content. De content kan bestaan uit losse leeractiviteiten, maar ook uit volledige online lesmethodes. Waar mogelijk geeft de software directe feedback en uitleg op maat. Daarnaast is er een grote verzameling tools beschikbaar om lastige concepten dynamischer en interactiever voor het voetlicht te brengen.

Have something to say?! Feel free to comment!