Waar is mijn robot? Accerion haalt zes ton funding op

Waar is mijn robot? Accerion haalt zes ton funding op

This article will take you 2 minute(s) to read

Zoals makelaars zeggen: locatie, locatie, locatie. Dat geldt natuurlijk helemaal voor robots en (zelfstandige) voertuigen. Daarom investeren investeringsfondsen Kickstart Venlo (Rabobank) en LBDF (Provincie Limburg) samen met de oprichters 600.000 euro in Accerion. Met deze kersverse funding gaat de Startupbootcamp HighTechXL-alumnus de achterliggende technologie verder ontwikkelen en op de markt brengen.

Robots vinden hun weg

Accerion heeft een module ontwikkeld waarmee robots en voertuigen zelfstandig kunnen navigeren. Hierdoor wordt navigeren mobiel binnen gebouwen makkelijker en goedkoper. De sensor bepaalt de positie van de robot nauwkeurig zonder dat daarvoor dure infrastructuur nodig is. Dit levert grote voordelen op in logistiek en productie, aldus de startup . De techniek maakt volgens de oprichters Vincent Burg en Willem-Jan Lamers verregaande automatisering mogelijk, zelfs in dynamische omgevingen waar mensen en machines continu bewegen.

Accerion

 Accerion ziet robotica een belangrijke rol gaan spelen in onze levens, en heeft als doel robots werkelijk autonoom te maken. Accerion heeft in 2015 succesvol de HighTechXL business accelerator op High Tech Campus Eindhoven doorlopen. Hierdoor is het eerste contact met de huidige investeerders gelegd. Vervolgens is Accerion naar Venlo verhuisd. Venlo biedt uitstekende kansen als logistieke hotspot en dicht bij industrieland Duitsland.

Hannover Messe

Komende week presenteert Accerion haar product op de Hannover Messe. De marktintroductie van het positioneringsysteem is gepland voor begin 2017.“Deze investering stelt ons in staat ons product verder te ontwikkelen en te introduceren in de markt. Naast de financiering verwachten we veel waarde te halen uit de samenwerking met deze ervaren investeerders.” aldus Vincent Burg, co-founder van Accerion.

Markt en innovatie

Dick Hak, directeur Kickstart Venlo licht toe: ”Accerion is bij uitstek een innovatieve startup die past bij Kickstart en die we graag ondersteunen met zowel een investering als begeleiding. Zeker in een technische en logistieke regio als de onze zien we voor dit bedrijf grote kansen en zijn dan ook erg enthousiast dat opnieuw een veelbelovende startup voor de regio Venlo heeft gekozen.”

Vernieuwend

Bert de Wit, directeur van LBDF: “De plaatsbepalingsmodule van Accerion is vernieuwend en biedt onderscheidende voordelen ten opzichte van concurrerende oplossingen, en opent daarmee ook nieuwe toepassingsmogelijkheden. Het feit dat de module zowel in bestaande als in nieuwe navigatiesubsystemen kan worden gebruikt, vergroot de marktpotentie.”