Amersfoortse pakketjes-startup Fadello gaat voor het grote werk

Amersfoortse pakketjes-startup Fadello gaat voor het grote werk

This article will take you 3 minute(s) to read

Als er één branche klaar was voor een frisse aanpak, dan was het de bezorgwereld wel. Startups die je pakketjes beter en sneller bezorgen dan traditionele partijen schieten als paddenstoelen uit de grond. Van Sendcloud tot PakketMail of Spencer ,die binnenkort live gaat, of Packatch die laatst op de Rockstart Demo Day pitchte. Wat denkt het Amersfoortse Fadello daar aan toe te voegen?

Op de achtergrond

Fadello belooft ook same day delivery, soms zelfs levering binnen het uur. Klanten kunnen afspraken maken met bezorgers waardoor je niet meer de hele dag thuis hoeft te wachten op een pakketje wat niet komt. Ideaal natuurlijk. toch zul je nooit een Fadello bestelbus of bakfiets zien rijden. De Amersfoortse startup blijft liever op de achtergrond. “Uiteindelijk maakt het de klant niet uit wie hun pakket levert, als het maar snel, goed en goedkoop gebeurt. Wij leveren een backbone voor same day delivery voor grote winkelketens”, legt co-founder Kees Martijn Segaar uit. Ze richten zich niet op consumenten of kleine bedrijven, maar gaan meteen voor het grote werk.

Fadello app voor koeriers

Fadello heeft een netwerk van koeriers en koeriersbedrijven die lokaal opereren. Aangesloten koeriers worden voorzien van een smartphone app. Zodra een klant een product bezorgd wil hebben, zoekt een algoritme de meest geschikte koerier, die via de app de klus kan bekijken en accepteren. Fadello brengt de bezorging in rekening bij de winkelier, die zelf kan bepalen of en hoeveel die doorrekent aan de klant.

Tuinwinkel Ranzijn

De eerste deals zijn inmiddels al rond. Zo laat tuinwinkel Ranzijn zijn bezorgingen via Fadello regelen. “We stellen een API beschikbaar voor webwinkels, maar hebben ook een service oplossing voor in fysieke winkels”, zegt Segaar. “Als je op de fiets naar Ranzijn gaat en je wilt iets groots meenemen, dan kun je het bij de balie afgeven. Een medewerker kan het dan invoeren in ons systeem, zodat de klant het thuisbezorgd krijgt.”

Amazon en Google

De twee co-founders van Fadello, naast Kees Martijn Segaar is dat Martijn Berghout, hebben beide een achtergrond in de ICT en marketing. Segaar: “Het idee was ooit eens om een e-commerce platform op te richten, en daarvoor waren we op zoek naar snelle logistieke oplossingen. In de VS had je partijen als Amazon en Google die producten nog dezelfde dag aan de deur kwamen brengen. In Nederland vonden we niets wat daarop leek.” Van het e-commerce platform is het niet meer gekomen, de energie ging zitten in een bezorg-oplossing. In september 2014 was een testversie live, inmiddels is het systeem up-and-running.

5 miljoen euro waardering

De Amersfoortse startup heeft daarvoor 12 mensen in dienst en heeft wilde groeiplannen. Na een eerdere investering van 200.000 euro, willen ze later dit jaar een nieuwe financieringsronde doen. Daarnaast loopt er momenteel een crowdfundcampagne op Symbid. Het doel is 50.000 euro in de resterende 78 dagen. Segaar: “Dat is meer om het uit te proberen. Kijken wat de reacties zijn.” De startup wordt naar eigen zeggen momenteel gewaardeerd op 5 miljoen euro. In november spreekt Fadello op het Web Summit in Dublin, dus we gaan er ongetwijfeld meer van horen.

(Foto: Fadello)