Amsterdamse e-commerce-startup Iceleads kan verder met 3 miljoen funding

Amsterdamse e-commerce-startup Iceleads kan verder met 3 miljoen funding

This article will take you 2 minute(s) to read

Iceleads heeft 3 miljoen euro in groeikapitaal ontvangen van investeerder Vortex Capital Partners. De Amsterdamse e-commerce-startup wil verder internationaal uitbreiden en binnen een jaar de omzet verdubbelen. Het in 2011 opgerichte marketing-technologiebedrijf is daarmee echt uit de startblokken.

Kant-en-klare koopknop

Iceleads is in 2011 ontstaan uit productdatabase Icecat, dat gebruikt wordt door bekende vergelijkingssites. Met de ‘BuyNow’-technologie levert de startup een kant-en-klare oplossing voor merken om bezoekers van hun website direct door te leiden naar een webshop om daar het bekeken product aan te schaffen. Momenteel is de koop-knop van Iceleads te vinden op de websites van bijvoorbeeld NVIDIA, Intel, Fujitsu, Lenovo, Ricoh, Philips en BOSE. Daarmee is het bedrijf actief in meer dan veertig landen.

 

iceleads-logoInternationale uitbreiding

Met de 3 miljoen aan series A funding wil Iceleads vooral internationaal uitbreiden, zo vertelt oprichter Joris Kroese aan het FD. Iceleads heeft nu kantoren in Nederland en in Taiwan. Dat moet binnen twee maanden worden aangevuld met een locatie in Londen. Dit najaar staat de opening van een kantoor in de Verenigde Staten op de planning. Ook wordt het bestuursteam versterkt door ervaren mensen aan te trekken voor de functies van digital marketeer en commercieel directeur. In Amsterdam wordt een compleet nieuw technisch team opgezet. Het doel is om dit jaar de omzet van ‘enkele miljoenen’ te verdubbelen.

Autobranche

De koopknoppen van Iceleads zijn nu vooral nog te vinden op websites van elektronicamerken. Als het aan Kroese ligt blijft het daar niet toe beperkt. Wat hem betreft breidt Iceleads snel uit naar de autobranche en de wereld van fast moving consumer goods, zoals voeding en alledaagse gebruiksvoorwerpen.

‘Groeipotentie’

Iceleads begon in 2011 met een startkapitaal van een half miljoen van de Amsterdamse incubator iMerge. De nieuwe investeerder, het Amsterdamse Vortex Capital Partners, richt zich uitsluitend op internet-, software- en technologiebedrijven. Evert Jan de Groot van Vortex: ‘Er is een enorme groeipotentie voor digitale commerciële initiatieven en Iceleads is goed gepositioneerd om daar een leidende rol in te gaan spelen.’

Leave a Reply

*