Amsterdamse startup Cybersprint gooit hoge ogen bij FBI

Amsterdamse startup Cybersprint gooit hoge ogen bij FBI

This article will take you 2 minute(s) to read

De Amsterdamse startup Cybersprint heeft tijdens een handelsmissie naar Atlanta visitekaartjes van ‘hoge omes’ van onder andere de FBI en Homeland Security weten te scoren. De founders zijn verbaasd over hoe succesvol de handelsmissie voor Cybersprint is geweest. “Ik mag wel zeggen, mission accomplished”, reageert Pieter Janssen, die nog geen jaar geleden samen met Jurriaan Bremer Cybersprint oprichtte.

Investeerders

Cybersprint ontwikkelt innovatieve software om websitehacks vroegtijdig te detecteren. Met de handelsmissie wilde de cybersecuritystartup investeerders en partners vinden. Een geslaagde missie, blijkt nu. “We hebben een concreet aanbod gekregen om ons in Virginia te vestigen, maar dit is nog veel te vroeg voor ons. We zijn ook in gesprek met verschillende andere partijen. Op basis van hoe sterk we groeien in de aankomende zes maanden bepalen we met wie we verder gaan praten. We zijn namelijk nog een ‘earlystage startup’, we bestaan korter dan een jaar en de meeste investeerders stappen pas vanaf veertien maanden in.”

Reputatieschade te lijf

Cybersprint wil het web een stukje veiliger maken. Gehackte websites worden meestal het eerste opgemerkt door de eindgebruikers, dat kan voor veel reputatieschade bij de eigenaar van de website zorgen. Denk bijvoorbeeld aan een recent incident waarbij de Telegraaf via online advertenties malware verspreidde.

Incidenten voorkomen

De software van Cybersprint moet dit soort incidenten voorkomen en gaat de reputatieschade te lijf. Cybersprint doet dit door de websites van klanten realtime te monitoren en de websitebeheerders direct op de hoogte te stellen bij eventuele hacks. Want blijven hacks voor een langere periode onopgemerkt door de websitebeheerder, dan zal Google dit als kwaadaardige content indexeren. In het ergste geval kan het leiden tot verwijdering uit de zoekresultaten van Google.

Klanten

Naast investeerders hebben ook nieuwe klanten zich gemeld. Binnen enkele weken worden de eerste grote contracten getekend, zo heeft Cybersprint laten weten. Welke klanten ze aan de haak hebben geslagen kan de startup nog niet vertellen, wel dat het om zeer grote vissen gaat.