Amsterdamse startup Polarsteps lanceert app om automatisch je reis bij te houden

Amsterdamse startup Polarsteps lanceert app om automatisch je reis bij te houden

This article will take you 2 minute(s) to read

Je hebt tijdens je vakantie vaak geen zin om uitgebreid je dagboek, waarbenjij.nu of blog bij te houden. En daar heb je achteraf dan weer spijt van. De Amsterdamse startup Polarsteps meent met hun nieuwe app de oplossing te bieden. De iPhone-app houdt tijdens je reis automatisch je route bij, zodat je die later kunt terugzien of direct kunt delen met anderen.

Geen GPS

De Polarsteps app houdt tijdens je reis doorlopend bij wat de locatie is. Volgens Koen Droste, oprichter van Polarsteps, gebeurt dit zonder veel te vragen van de accu van de smartphone omdat er geen gebruik wordt gemaakt van GPS. “De app houdt aan de hand van gsm-masten en wifi-toegangspunten bij waar je bent, en geeft dat weer op een wereldkaart op de website”, aldus Droste. Als gebruiker hoef je daar je telefoon niet voor uit je broekzak te halen. Zodra je verbinding met internet hebt, wordt de route weergegeven op een kaart van Polarsteps, zodat thuisblijvers direct kunnen zien waar je uithangt. Eventueel kunnen er aan de route foto’s en korte reisverslagen worden toegevoegd, en kan de route gedeeld worden via sociale media.

‘Community van reizigers’

Droste wil dat Polarsteps het ultieme reisportaal wordt: “We mikken op een grote community van reizigers. Polarsteps moet iets worden waar je zowel voor, tijdens als na je reis iets aan hebt. Om vooraf inspiratie voor routes op te doen, om bij te houden waar je bent en dat te delen met je thuisfront en om later alles terug te kijken en opnieuw te beleven.”

polarsteps-app

TMG Startups

Koen Droste runt Polarsteps momenteel samen met drie mede-founders en een medewerker. Die werkzaamheden worden mogelijk gemaakt door twee kleine investeringen, van een angel investor en van de TMG Startups incubator. Om hoeveel het gaat, mag Droste niet zeggen. Na de lancering van de app hoopt Droste Polartsteps verder te kunnen uitbouwen. Hoog op de verlanglijst staat een Android-variant van de app, die nu nog alleen voor de iPhone beschikbaar is. “We werken met een klein team, grotendeels in onze vrije tijd en de avonduren. We hadden niet de capaciteit om ook te werken aan een Android-app.”

Automatisch fotoalbum

Ook wordt er al nagedacht over nieuwe functies in de app. Het slim toevoegen van foto’s aan de route op basis van locatie of datum bijvoorbeeld. Daarnaast wil Polarsteps in de toekomst kijken of het mogelijk is om automatisch een fotoalbum van een reis samen te stellen en die via de site te bestellen.

Leave a Reply

*