Belgische winnaar van TNW Boost scoort 2,5 miljoen Series A

Belgische winnaar van TNW Boost scoort 2,5 miljoen Series A

This article will take you 1 minute(s) to read

Startup Teamleader haalt 2,5 miljoen op in een Series A investeringsronde. Het drie jaar oude online CRM-, facturatie- en projectplanningplatform slaat lekker aan. Niet alleen bij bedrijven in Nederland en België, ook bij investeerders. Het is de derde investering, die kort volgt op het winnen van Boost op The Next Web Conference 2015.

‘Software-with-a-service’

De Gentse startup Teamleader stroomlijnt processen van mkb’s vanaf het allereerste contact met een potentiële klant, tot aan het uiteindelijk innen van betalingen. De software is te integreren met veel bestaande systemen die al in gebruik zijn bij bedrijven. Daarnaast komt het succes van de startup naar eigen zeggen omdat ze hun klanten bijstaan bij de invoering. “In die zin bieden we eigenlijk software-with-a-service”, verklaart Teamleader CEO Jeroen De Wit. “MKB’s hebben vaak niet de mankracht om een nieuw systeem te implementeren. Teamleader is ontzettend gebruiksvriendelijk, en bovendien begeleiden we onze klanten intensief.” Die uitgebreide service vereist wel dat ze zelf ook fysiek aanwezig zijn in nieuwe lokale markten. Toen de software van Teamleader in Nederland aansloeg, opende de startup dan ook snel een kantoor aan de Amsterdamse Zuidas.

TNW Boost

Eerder dit jaar won het bedrijf al TNW Boost wat een investering van 100.000 euro van HENQ Invest opleverde. Daarvoor haalde het bedrijf al 1 miljoen aan investeringen binnen. De nieuwe investering van 2,5 miljoen wordt volledig ingebracht door het Belgische Fortino dat is opgericht door Duco Sickinghe, voorzitter van de raad van commissarissen van KPN. Fortino is het fonds dat eerder ook al investeerde in Teamleader.

Duitsland en Frankrijk

Teamleader gaat het geld gebruiken voor de verdere ontwikkeling van de software en voor een snelle internationalisering, in de eerste plaats binnen Europa. Eerder verklaarde Teamleader aan Silicon Canals dat vooral Duitsland en Frankrijk hoog op de lijst staan.

Foto: Teamleader