Bijzondere apotheose van #SBCDemoDay: Chinees investeert miljoen op podium

Bijzondere apotheose van #SBCDemoDay: Chinees investeert miljoen op podium

This article will take you 1 minute(s) to read

Het stemgeluid van Startupbootcamp HighTechXL co-founder Guus Frericks sloeg over van geluk nadat de Chinese investeerder Yu Ming Fang (ex-COO van Belle International) aankondigde aan het einde van de pitches op de #SBCDemoDay in Eindhoven in de startup Avular te investeren. Enkele minuten later werd de situatie nog gekker, nadat dezelfde investeerder Yu Ming Fang nog een keer naar voren kwam, om aan te kondigen dat hij ook het volledige bedrag dat Startupbootcamp-graduate Manus zocht, ging investeren.

#SBCDemoday

De organisatie bevestigde tegenover Silicon Canals dat beide investeringen totaal onverwacht waren. Op het podium van #SBCDemoday kondigde Fang aan dat hij over de investering van Manus maar enkele minuten na hoefde te denken. Hij staat bekend als een vriend van Alibaba-multimiljardair Jack Ma.

Avular

Avular maakt een nieuw type drone. Waar de meeste van deze vliegende objecten vandaag de dag amateuristisch of militair zijn is deze startup bezig om een industriële drone te ontwikkelen, waarmee het bijvoorbeeld mogelijk wordt voor boeren om hun grond in de gaten te houden, tot op het niveau welke grond meer bemest of bewaterd moet worden. Fang vond dit ook leuk, zo leuk dat hij er 4,5 ton voor over had.

Game-innovatie

Manus ontwerpt een handschoen die het mogelijk maakt om via handbewegingen te communiceren met computeres. Het prototype dat al af is kan al werken met enkele van de grotere games van vandaag als World of Warcraft. Yu Ming Fang legde hier zonder blozen 6 ton neer.

Video’s met dank aan Fast Moving Targets. Yu Ming Fang staat links centraal in het midden, foto: Startupbootcamp HightechXL.

Have something to say?! Feel free to comment!