Centraal Beheer en Startupbootcamp zetten samen in op e-commerce

Centraal Beheer en Startupbootcamp zetten samen in op e-commerce

This article will take you 2 minute(s) to read

Centraal Beheer Achmea en Startupbootcamp gaan voor drie jaar een samenwerkingsverband aan. De verzekeringsreus gaat deelnemen aan het nieuwe e-commerce-programma van de startupaccelerator. Met het vooruitzicht dat over tien jaar drie miljard mensen online zullen zijn, is dat vanzelfsprekend een zeer interessante markt voor zowel gevestigde als nieuwe bedrijven.

SBC_global_logo-L

Win-win-situatie

De samenwerking levert een mooie win-win-situatie op. Centraal Beheer komt in contact met nieuwe, innovatieve technologieën en strategieën die gunstig zijn voor hun eigen businessinnovatie. Tegelijkertijd kunnen de startups uit het acceleratorprogramma veel leren van de kennis en ervaring van de verzekeraar, en gebruikmaken van hun grote netwerk en distributiekracht. “Centraal Beheer is een toonaangevende verzekeraar met jarenlange ervaring in de markt. Daar kunnen onze startups veel van leren,” aldus Patrick de Zeeuw, mede-oprichter van Startupbootcamp: “

Peerby

Begin van dit jaar sloot Centraal Beheer al een overeenkomst met leenplatform Peerby om een nieuw verzekeringsproduct te ontwikkelen, gericht op geleende spullen. Toen benadrukte Centraal Beheer nog dat ze met de samenwerking in willen zetten op de toekomst van de sharing economy, nu hebben ze hun pijlen ook gericht op immer groeiende e-commercemarkt.

Selected Teams Final

Innovatie

Volgens Robin Clements, directeur van Centraal Beheer, speelt innovatie zich buiten af. Oftewel: je moet als bedrijf naar buiten treden en in aanraking komen met nieuwe denkers om te kunnen innoveren. Nieuwsgierig zijn. “Door samen te werken met jonge, innovatieve E-commerce-bedrijven maken wij onze organisatie  ondernemender en innovatiever. Dat zorgt ervoor dat wij beter en sneller in kunnen spelen op de veranderende klantbehoeften en maatschappelijke veranderingen.”

Startupbootcamp

Startupbootcamp werd in 2010 opgericht en is de grootste startup-accelerator buiten de Verenigde Staten. Het programma geeft startups de toegang tot een indrukwekkend netwerk van mentoren en alumni in ruim zestig landen tijdens een intensief programma van drie maanden. Na drie maanden presenteren de startups op de Demo Day aan honderden investeerders.