Delftse med-tech startup BlueBee vangt 1,75 miljoen euro

Delftse med-tech startup BlueBee vangt 1,75 miljoen euro

This article will take you 1 minute(s) to read

Startup BlueBee, een spin-off van de TU Delft, heeft 1,75 miljoen euro aan investeringen binnen gehaald. De investering is afkomstig van Buysee & Partners en de universiteit. BlueBee maakt gebruik van cloud-computing om de analyse van enorme bergen medische data sneller laten te verlopen, om zo eerder tot diagnose te komen bij patiënten.

Bottleneck

Het analyseren van DNA-cellen levert waardevolle informatie op, maar de hoeveelheid data die geanalyseerd moet worden is enorm. Volgens BlueBee ontstaat er een bottleneck waarbij het soms weken kan duren voor er resultaten bekend zijn. En voor sommige patiënten is dat te lang. BlueBee heeft een platform ontwikkeld dat gebruik maakt van cloud-computing, waardoor de rekencapaciteit benodigd voor het analyseren van de data vrijwel onbeperkt opgeschaald kan worden. Lang verhaal kort: de tijd die het duurt tot een diagnose gesteld kan worden, is daardoor veel korter.

Hans Cobben. Foto: Bluebee

Hans Cobben. Foto: Bluebee

Gamechanger

Volgens BlueBee CEO Hans Cobben kan BlueBee in potentie de medische wereld flink vooruit helpen. “Time-to-diagnosis is cruciaal voor patiënten en kan het verschil tussen leven en dood betekenen. Maar los daarvan betekent het ook dat we een stap dichterbij gepersonaliseerde medicatie komen. Dat zal een gamechanger worden voor de medische en farmaceutische industrie.” BlueBee maakt daarvoor gebruik van zelf ontwikkelde hardware die door middel van cloud-computing is op te schalen, terwijl het voor diagnosten eenvoudig en goed te gebruiken is. ‘It just works’, aldus Cobben.

Yes!Delft

BlueBee werd opgericht in 2011 als spin-off van de TU Delft en het Imperial College London. Eerder dit jaar verhuisden ze naar Yes!Delft om het groeiende team te kunnen huisvesten. De investering moet ze helpen hun product op de markt te krijgen.

Leave a Reply

*