Demo Day: Rockstart-startup Live On Demand krijgt investering van auteur Lean Startup

Demo Day: Rockstart-startup Live On Demand krijgt investering van auteur Lean Startup

This article will take you 2 minute(s) to read

Het was een groot succes, de crowdfunding-campagne op Live on Demand om bestellerauteur Eric Ries naar Nederland te halen. Nu haalt de bij Rockstart Web & Mobile afstuderende startup als eerste startup in Nederland een investering op bij de Amerikaanse ondernemer en schrijver. Dat maakte co-founder Thijs Sprangers bekend voorafgaand aan Rockstart Demo Day.

Eric Ries van Lean Startup

Het Nederlandse crowdfunding platform voor live events haalde eerder reeds 350.000 euro op via Leapfunder, een convertible note platform. Ries is wereldwijd bekend als de grondlegger van de startup-formule The Lean Startup, beschreven in zijn gelijknamige boek. In maart 2015 haalde Live On Demand Eric Ries door middel van een crowdfunding-campagne naar Amsterdam voor een seminar, wat volgens Sprangers ‘het grootste crowdfunded event ooit’ was.

‘Vertrouwen in ons model’

Sprangers: “Sinds het event heb ik goed contact gehouden met Eric om op verschillende manieren samen te werken. Met deze investering laat hij zijn vertrouwen in ons model zien en het is natuurlijk fantastisch voor een startup om zo’n ambassadeur in Silicon Valley te hebben.” Het exacte bedrag werd niet bekend gemaakt, maar ligt vermoedelijk rond een ton. Live on Demand zal het bedrag gebruiken om de eerste stappen buiten Nederland te zetten. Er loopt al een campagne in Parijs en binnenkort volgen Berlijn en London.

Crowdfunden live optredens

Live on Demand is een Nederlandse startup voor het crowdfunden van live optredens. Op dit online platform wordt het voor iedereen mogelijk gemaakt om campagnes te starten om artiesten op een zelfgekozen plek live te zien optreden. Als voldoende tickets zijn verkocht, wordt de spreker of artiest geboekt. Live on Demand geeft met ‘deze onconventionele werkwijze in de wereld van live events de macht aan de fans’.

Twaalf evenementen

Fans hebben via Live on Demand eerder al twaalf evenementen met succes gecrowdfund, onder meer voor de Braziliaans ondernemer Ricardo Semler en de Amerikaanse SOS Band. Live on Demand is gevestigd in Amsterdam en is deelnemer van het Rockstart Accelerator Web & Mobile programma.

Leave a Reply

*