Demo Day: Rockstart Web & Mobile startups zoeken naar 7,2 miljoen euro funding

Demo Day: Rockstart Web & Mobile startups zoeken naar 7,2 miljoen euro funding

This article will take you 7 minute(s) to read

We zijn Rockstart’s Smart Energy DemoDay amper vergeten en het is al tijd voor het vierde Web & Mobile klasje om in de spotlight te staan. Sinds de lancering in 2012 heeft Rockstart met 6 acceleratorprogramma’s 58 startups helpen groeien. Het evenement vond voor de tweede keer in de Kromhouthal plaats in Amsterdam Noord – een prachtige plek aan het water. In totaal zoeken de tien startups 7,2 miljoen euro funding.

Rockstart gaat verder

Het begin ging niet alleen om de startups deze DemoDay. Terwijl de accelerator pas 4 jaar bestaat gaan ze hard – niet alleen wordt Rockstart Answers al wereldwijd georganiseerd, Oscar Kneppers (een van de founders van Rockstart) liet het publiek weten dat ze net getekend hadden om een programma in Singapore te starten. Een goed voorbeeld dus voor deze 10 jonge bedrijven.

De lucky 10

We hebben al over sommige van het klasje geschreven, maar Demoday is natuurlijk het moment dat elke startup in de spotlight komt de staan. Er was in ieder geval veel liefde voor elkaar – er werd heftig geklapt en gejuicht door de startups zelf. Maar, without further ado, hier zijn de startups van Rockstart’s Web & Mobile accelerator 2015.

Undeveloped (NL)

Een groepje jonge gasten met een als missie: Undeveloped wil de markt voor domeinnamen transparant maken. Het is dan geen eerste levensbehoefte, maar toch blijven de meeste domeinnamen ongebruikt of staan de landingspagina’s vol met een warboel aan irrelevante advertenties. Tijd voor een makelaar voor domeinnamen dus.

Ze hebben net een fundingronde van €350.000 getekend, maar zijn zeker nog op zoek naar investeerders. Ze zijn in totaal op zoek naar €3 miljoen.

Packatch (CL)

OK, wie heeft er nu nooit een boze brief of 5 willen sturen omdat je pakketje gewoon niet op tijden bezorgd kan worden dat je ook daadwerkelijk thuis bent? Packatch geeft je een apart adres om in te voeren, waardoor de levering bij hun distributiecentrum wordt gedaan ipv bij je buren. Zij zorgen er dan voor dat de hele boel bij jou aankomt op een tijdstip dat uitkomt.

De eerste leveringen zijn al gedaan en Amsterdam behoort nu tot bezorgregio. De heren zijn op zoek naar €350.000.

Kollekt.fm (NL)

Weer een startup van Nederlandse bodem met een super interessant idee – het opheffen van de segregratie van online muziek players en streaming diensten. Je hoeft dus niet te meer switchen tussen die ene chille underground mix op Soundcloud en de hitjes op Spotify of Youtube. Er zit ook nog eens een sociaal netwerk functionaliteit op het platform, zodat influencers en merken ook daadwerkelijk gevolgd kunnen worden.

Hoeveel geld de heren willen ophalen wilden ze nog niet vertellen.

Cocoon (NL)

Iedereen die ooit gewerkt heeft weet hoe ruk het is om te moeten solliciteren, of moeten aannemen. De goede fit vinden is een vak apart en eentje waar nog zeker veel in vergemakkelijkt kan worden. Enter Cocoon – de Tinder voor banen. Partijen die gematcht worden, kunnen met elkaar chatten of een gesprek inplannen.

Ze hebben al twee Angels gevonden en zijn op zoek naar €100.000 totaal.

TabTrader (RU)

Wat zou de wereld nog zijn zonder BitCoin? En wat zou een munt zijn zonder een broker? TabTrader zorgt ervoor dat gebruikers bitcoins kunnen kopen tegen de beste prijs op elke beurs vanaf je smartphone. De app is nu al de meest populaire bitcoin app in de GooglePlay store volgens de founder, via het platform is tot nu toe al meer dan 35 miljoen dollar aan ‘cryptocurrencies’ verhandeld.

Ze openen een investeringsronde van €500.000 en zijn van plan binnen een jaar een miljoen om te kunnen zetten.

MarkO (MK)

Push notifications 2.0. Niet alleen herinnert MarkO je aan de bloemen die je voor moederdag moest scoren, hij doet dit het moment dat je langs de bloemenstal fietst. Best handig als je (zoals ik) in staat bent de verjaardag van zelfs je moeder standaard bijna te vergeten.

De volgende stap is de app te ontwikkelen voor andere platformen, met name de Apple Watch. Ze zoeken €300.000 aan investeringen om dit in de komende 18 maanden klaar te spelen.

Klets (NL)

Klets heeft in ieder geval mijn persoonlijke pitch prijs in de wacht gesleept. Hij werd natuurlijk en vrolijk gebracht en de bretels hielpen zeker ook mee. Klets maakt het mogelijk om snel een waardevolle, real-time dialoog te voeren, zodat je als gebruiker de lange tijd die het kan kosten om antwoord te krijgen op een email, of gemiste telefoongesprekken, kunt vermijden. Klanten kunnen vervolgens met je chatten zonder dat ze een app hoeven te downloaden of zich moeten registreren.

De publieke beta is op Demoday live gegaan. Hoeveel geld ze willen ophalen is nog niet besloten, maar ze zitten nu te denken aan ongeveer €350.000.

Live on Demand (NL)

Vandaag de dag is het mogelijk om vrijwel alles samen online te creëren of personaliseren, maar live events blijven nog achter. Live on Demand gelooft dat het tijd is om de macht bij de bezoekers zelf te leggen en hen te laten bepalen wie zij live willen zien optreden. Iedereen kan zelf een campagne aanmaken om een live-optreden van een spreker mogelijk te maken. Door middel van een online platform wordt het crowdfunding proces gefaciliteerd en wordt een community van fans van verschillende artiesten en sprekers opgebouwd.

Ze hebben hun eerste buitenlandse investeerder binnen in de vorm van Eric Ries (auteur van Lean Startup) en zijn net in Parijs van start. Londen, Berlijn en Oslo zijn de volgende targets. Live on Demand is op zoek naar €500.000 voor marketing.

Packpin (LT)

De tool brengt klanten terug naar de originele webshop om hun paketten te tracken, waar Packpin hen gerelateerde producten uit de webshop aanbiedt. Iedere keer als de bezorgingsstatus verandert krijgt de klant een email, waardoor hij/zij meerdere keren terugkeert naar de website. Zo zorgt Packpin dat online winkels hun klanten een goede bezorgervaring kunnen bieden, terwijl zij daarnaast geld kunnen verdienen met cross-selling add-ons.

Packpin groeit hard met 50% per maand. Er zijn tot nu toe al meer dan 25.000 shipments getrackt met de tool. Ze zijn op zoek naar €600.000 voor development, marketing en sales.

Deskbookers (NL)

De hel van elke freelancer zonder vaste werkruimte is meetings inplannen. Via Deskbookers zijn er duizenden werkplekken beschikbaar op Deskbookers die per uur kunnen worden geboekt. De beschikbaarheid wordt in real-time weergegeven.

In het afgelopen jaar werden al meer dan 20.000 boekingen gedaan via Deskbookers. Als volgende stap in hun missie om wereldwijd te veranderen hoe mensen werken en vergaderen lanceren ze deze zomer ook in Berlijn. Ze zijn op zoek naar €1.5 miljoen om dat waar te maken.

Have something to say?! Feel free to comment!