Design-marktplaats CrowdyHouse kan verder met 600.000 dollar funding

Design-marktplaats CrowdyHouse kan verder met 600.000 dollar funding

This article will take you 2 minute(s) to read

De Amsterdamse startup Crowdy House, een online marktplaats voor design-woonartikelen, kan met $ 600.000 op zak verder denken aan de toekomst. Eerste stap naar wereldheerschappij is de Milanese Design Week in april, waar de startup exclusief als online shop fungeert.

Meer dan een etalage

Crowdy House is een online marktplaats waar designers en kunstenaars hun items kunnen aanbieden. Op basis van interesse van gebruikers van de site wordt bepaald of een ontwerp daadwerkelijk geproduceerd wordt, en in wat voor aantallen. Zo zitten ontwerpers niet met torenhoge kosten en onzekerheid over de vraag naar hun producten. Crowdy House geeft de designers niet alleen een online etalage, maar verzorgt ook de checkout en verzending en helpt bij de PR voor een product.

$ 600.000 van angel investors

De startup, die grotendeels in Amsterdam en deels in Boekarest is gevestigd, ontving deze week $ 600.000 aan groeikapitaal van angel investors, waaronder Jesper Buch van JustEat en Arthur Kosten van Booking.com. De investeringen zullen worden gebruikt voor verdere ontwikkeling van het platform, het bieden van fotografie aan ontwerpers, het opzetten van een technisch team in Boekarest en het uitbreiden van hun marketing en design scout teams in Amsterdam. Volgens Crowdy House gaat in de wereldwijde markt voor woonartikelen zo’n 400 miljard dollar om, waarvan slechts 3 à 4 procent online wordt verkocht. Doe online markt gaat de komende tijd flink groeien, Crowdy House wil daarin mee.

crowdy-house-online

Accenture Innovation Award

De startup zegt zelf dat de maandelijkse omzet sinds november 2014 met 40 procent groeit, terwijl het aantal producten maandelijks met 30 procent groeit. Crowdy House komt voort uit Rockstart Accelerator en won vorig jaar de Accenture Innovation Award voor (e)Retail in 2014.

Exclusief tijdens Milan Design Week

Tijdens de Milan Design Week is de nieuwe website de enige plek om meubels en items te kopen van de ruim 100 exposanten. Momenteel zijn er zo’n 500 designers die hun artikelen via Crowdy House rechtstreeks aan de klant verkopen in ruim 30 landen. Crowdy House houdt 30 procent van de verkoopprijs in, wat volgens de website aanzienlijk minder is dan bij fysieke designwinkels.

Leave a Reply

*