Deze Amsterdamse e-commerce startup haalt geld op en verhuist naar Arnhem

Deze Amsterdamse e-commerce startup haalt geld op en verhuist naar Arnhem

This article will take you 1 minute(s) to read

De Amsterdamse e-commerce startup Fastr die conversie in de checkout bij webshops poogt te versnellen, heeft deze maand zijn eerste financieringsronde succesvol weten af te ronden. Het bedrijf haalde 325.000 euro op bij meerdere investeerders, waaronder Participatiemaatschappij Oost Nederland. In het nieuwe jaar verhuist het zijn hoofdkantoor van Amsterdam naar Arnhem.

Investeerders

Onder de investeerders bevinden zich drie angel investors en PPM Oost, het participatiebedrijf van Oost NV en de regionale investeerder in de provincies Gelderland en Overijssel.. Onlinebureau A-side media, dat veel webshops als klant heeft, zal als vijfde investeerder een aanzienlijk bedrag beschikbaar stellen voor software ontwikkeling.

Fastr Checkout

De startup, die in 2014 werd opgericht, zal het bedrag gaan gebruiken voor het verder ontwikkelen en uitrollen van Fastr Checkout (een ‘white label online checkout’), een oplossing die op dit moment door een vijftigtal online retailers wordt gebruikt en waar zij volgens de founder gemiddeld hun conversie mee verdubbel . Op de planning staan onder andere koppelingen voor Magento, WooCommerce en Shopify. Om betalingen te kunnen faciliteren is Fastr een samenwerking aangegaan met Ginger Payments.

Insights

Daarnaast werkt de startup aan een nieuwe product: Fastr Insights. Dit product koppelt met Google Analytics en moet online retailers inzicht verschaffen in hun prestatie ten opzichte van sootrgelijke bedrijven. De eerste testklanten zijn ondermeer Lensvelt, Springest, Green-shirts.com en Zazzy. De e-commerce startup Fastr is opgericht door Albin Bronkhorst, voorheen CEO van e-people Canada en oprichter van Eeccoon. Het team bestaat inmiddels uit vijf personen, en zal begin 2016 groeien naar acht.

Have something to say?! Feel free to comment!