Deze Amsterdamse startup maakt van iedereen een developer

Deze Amsterdamse startup maakt van iedereen een developer

This article will take you 4 minute(s) to read

Als je als ondernemer een web-app wilt hebben, dan kun je waarschijnlijk diep in de buidel tasten. Tenzij je ‘m zelf kunt ontwikkelen. Maar wie heeft er tijd, zin en kennis om dat zelf te doen? Nou, iedereen als het aan de makers van WEM modeler ligt. De Amsterdamse startup laat met hun platform iedereen web-apps maken. Vandaar dat ze eerder al op Social Media Club Amsterdam mochten pitchen, en nu de spotlight op Silicon Canals kunnen pakken.

Hoe heet je, wat is je leeftijd en achtergrond en is dit je eerste startup?

Ik ben Rob Schilperoort, 45 jaar jong en heb een brede achtergrond in techniek, marketing en IT. Dit is zeker niet m’n eerste startup, wel m’n eerste in Nederland in de afgelopen 20 jaar. Tot voor kort woonde en werkte ik in de VS. ZoomBIM als bedrijf is geen startup. Maar ons WEM platform, dat tot voor kort alleen gebruikt werd als interne tool, is nu ook beschikbaar als product om zelf je applicaties te maken. We zijn dus een start-up als software bedrijf. We zijn met 13 mensen, op de foto staat het core WEM ontwikkel team.

Hoe heet je startup? Welk probleem lost jouw startup op?

He bedrijf heet ZoomBIM, ons product heet “WEM Modeler”. WEM is een applicatie platform waarmee bijna iedereen, snel en zonder veel technische kennis web applicaties kan maken zonder te programmeren. Met WEM kan iedereen binnen een paar uur zijn eigen bedrijfsprocessen modeleren, automatiseren en delen met iedereen.

Wat heb je geleerd bij Social Media Club Amsterdam?

Netwerken, met startup-minded en technische, innoverende mensen. Allereerst om ons en mijn netwerk uit te breiden en natuurlijk hopen we ook dat we wat nieuwe gebruikers hebben kunnen overtuigen.

Hoe zorgen jullie voor groei?

Door een combinatie van een aantal dingen. Ten eerste door stevige investeringen in marketing en sales terwijl we agressief aan WEM blijven doorontwikkelen. Ten tweede door een freemium-model te bieden, waarin het gebruik van de WEM Modeler voor het creëren van je applicaties altijd gratis is. Wil je de applicatie in productie draaien, dan moet je betalen. Tot slot bieden we speciale incentives met stevige korting voor startups waarbij zelfs de eerste maanden productie gratis – of in ieder geval heel goedkoop – zijn.

Wat heb je nog nodig om te groeien?

Gebruikers, vooral veel kleine en middelgrote bedrijven die niet meer willen betalen voor dure standaard software die in veel gevallen toch niet doet wat ze echt nodig hebben.

Welke les heb je geleerd tijdens het proces?

Blijf altijd jezelf, probeer niet anderen achterna te lopen.

WEM-logo

Wanneer verwacht je jouw eerste milestone te bereiken en hoe gaat deze eruit zien?

De eerste milestones hebben we al bereikt, onze volgende milestone is het van de grond krijgen van de WEM opleidingen. We hebben daar eind mei een begin mee gemaakt bij de hogeschool Breda en vanaf eind augustus met komen we ook met regelmatige cursussen in Amsterdam en elders.

Welke problemen kamp je nu nog mee?

Mankracht is onze grootste beperking. We hebben een goed product met een uitstekend basisteam, maar om te groeien moeten we meer aandacht geven aan verkopen. Dat kost veel tijd van een beperkte groep mensen. En ook voor een startup zitten er maar 24 uren in een dag.

Wanneer heb je een vervolginvestering nodig en hoe hoog moet deze zijn?

We zijn er nu klaar voor. We zoeken naar een aanzienlijk bedrag om internationale expansie mogelijk te maken.

Waar staat jouw startup over 5 jaar?

Een bijna wereldwijd gebruik van het WEM platform, ondersteund door een actieve community van zelfstandigen en kleinere ontwikkelaars die applicaties bouwen voor eigen gebruik en natuurlijk voor hun klanten.

Foto: Team WEM, met Rob Schilperoort tweede van links

Leave a Reply

*