Deze Nederlandse geofencing startup wil knallen in de VS met 6 ton funding

Deze Nederlandse geofencing startup wil knallen in de VS met 6 ton funding

This article will take you 2 minute(s) to read

Waar ben ik? Goede vraag. Je telefoon weet daar het antwoord wel op. Maar voor vele apps is dat nog weleens een issue. Location based marketing apps willen daarom je exacte locatie weten, bijvoorbeeld voor een voucher (Vouchercloud) of een kortingscoupon (Scoupy). Dat het oplossen van dat probleem interesse wekt van investeerders, blijkt uit de recente fundingronde in de Nederlandse geofencing startup Plot Projects. De club van Menno Kolkert en Paul Everts, gepivot in 2013, heeft deze maand 600.000 dollar opgehaald (567.000 euro).

Klaas Joosten

De totale funding in de startup bedraagt nu 1 miljoen dollar, aldus Crunchbase. Van de 6 ton komt 350.000 dollar via een Leapfunder convertible note, laat Leapfunder weten. De resterende 2,5 ton is afkomstig van bestaande investeerders, waaronder Klaas Joosten, CEO van social directory startup ZEEF en voormalig CTO bij ZANOX en M4N. De relatie met Joosten is overigens een stevige: Plot en ZEEF delen een kantoor naast station Amsterdam Amstel.

Convertible note

Menno Kolkert, de CEO van Plot Projects:“Leapfunder heeft het voor ons laagdrempelig gemaakt om nieuwe investeerders aan te trekken, door de administratieve en juridische afhandeling van de convertible note uit handen te nemen. Er hebben ook ervaren investeerders uit het netwerk van Leapfunder geinvesteerd.”

Plot Projects

Plot Projects levert software voor apps waarmee het mogelijk is om de gebruikers van die app op locatie te bereiken met een push-notificatie. De dienst wordt door succesvolle apps zoals MyOrder, Scoupy, Vouchercloud en Savings.com gebruikt om hun gebruikers minder, maar relevantere berichten te sturen. Geofencing via Plot Projects moet volgens de startup zorgen voor een stijging van het aantal actieve app-gebruikers, hoge conversie naar sales en – voor de retailer – meer traffic naar in-store.

Amerikaans kantoor

De founders hebben grootste plannen met deze ronde. Zo is het salesteam uitgebreid en moet de Europese markt nog steviger bediend worden. Daarnaast zal er een Amerikaans kantoor geopend worden. Plot wordt gebruikt door 2500 apps in 210 landen. Ze bieden ook support voor iBeacons. Kolkert: “Deze funding ronde helpt ons een enorme sprong voorwaarts te maken en om onze ambities in een nog sneller tempo uit te voeren.”

 

Leave a Reply

*