Dit gaat SpaceBoxx doen met een miljoen

Dit gaat SpaceBoxx doen met een miljoen

This article will take you 4 minute(s) to read

Leven met veel ruimte is een luxe die niet veel Nederlanders kennen, met name in de grote steden. Zo’n 64 procent van de Amsterdammers wil zelfs  verkassen wegens een te krappe woning. De Nederlandse startup SpaceBoxx heeft 1 miljoen euro geïnvesteerd om dat probleem op te lossen met ‘virtuele kastruime in de cloud’.

Hoe heet je, wat is je leeftijd en achtergrond en is dit je eerste startup?

Peter-Jan Hulsebosch, 46 jaar, oud bankier, lodge eigenaar in Mozambique en mede eigenaar BeeBoxx BV. SpaceBoxx is dus niet mijn eerste start up.  Ik word bijgestaan door serie-entrepreneurs Marc Schröder en Michiel Muller (Tango, Route Mobiel, Fashiolista). Zij zijn tevens aandeelhouder in SpaceBoxx, net als de bekende internetondernemers Maarten Beucker Andreae (TTY, 2ehandse.be) en Marijn Muijser (Booking.com), en songwriter John Ewbank.

Hoe heet je startup? Wat doet je startup?

Hulsebosch: “SpaceBoxx is een nieuwe opslag dienstverlener die de klant een virtuele kastruimte in de cloud aanbiedt. De klant slaat zijn spullen bij ons op in kunststof opslagboxen die ze middels een online overzicht kunnen inzien en met een paar klikken binnen 4 uur weer thuis kunnen laten bezorgen. De klant heeft hiermee altijd de beschikking over zijn/haar opgeslagen spullen. Meer m2 (opgeruimd huis) voor de klant en al jouw spullen die je niet dagelijks nodig hebt worden netjes door SpaceBoxx beheert.

SpaceBoxx 004 (2)

Opslag wordt met SpaceBoxx nu bereikbaar voor iedereen met een smartphone of pc. Je hoeft de deur niet meer uit om jouw spullen op te slaan/op te halen en daarnaast betaal je nu alleen nog maar voor de spullen die je daadwerkelijk opslaat, wat veel goedkoper is dan dure opslagruimtes huren. SpaceBoxx zorgt ook voor de opslag van items die niet in SpaceBoxx passen zoals (race)fietsen, snowboards, golftassen, minder buggy’s, etc.

In het Mijn SpaceBoxx overzicht beheer je jouw opgeslagen spullen. Bij bestellen, opvragen, beëindigen en delen van jouw opgeslagen spullen met vrienden op Facebook of per email is allemaal mogelijk. Een dynamisch beheer over jouw spullen resulteert in meer nadruk op gebruik dan bezit. Dat past goed in trend van nieuwe initiatieven in een toekomstige deeleconomie.”

Wat kost dat?

“Via de website bestelt de consument het gewenste aantal kunststof opslagboxen van 52 liter, die vervolgens met een elektrisch busje worden gebracht. De chauffeur neemt de gevulde en verzegelde boxen mee en slaat deze op bij City Box. Per box wordt maandelijks 4 euro in rekening gebracht, het opslaan van fietsen, ski’s en golftassen kost 7 euro. Via de website of app kan de eigenaar met één druk op de knop zijn boxen weer thuis laten bezorgen, de kosten hiervan zijn 10 euro. Spaceboxx is maandelijks opzegbaar.”

Wanneer verwacht je jouw eerste milestone te bereiken en hoe gaat deze eruit zien?

“Komende 3 maanden zetten we SpaceBoxx in Amsterdam op de kaart en hebben als milestone een target qua aantal klanten gezet. Bij behalen van deze milestone gaan wij meteen uitrollen in de rest van Nederland.”

SpaceBoxx 010ceb

Wie zijn jullie launching partners?

Launching partners van SpaceBoxx zijn The Student Hotel Group (eigenaar van internationale studentenhotels in Nederland en België), Perfect Housing (marktleider voor huisvesting voor expats, Perfect Housing beheert meer dan 3000 woningen) en woonbotenmakelaar Hans Kok (de grootste woonbotenmakelaar van Amsterdam). De launching partners gaan SpaceBoxx aanbieden aan hun huurders en eigenaren. De partners achter SpaceBoxx zijn City Box en BeeBoxx, marktleiders op het gebied van opslagruimte en kunststof verhuisboxen.”

Welke problemen kamp je nu nog mee?

“SpaceBoxx diensten vragen om een gedragsverandering bij klanten potentieel en de vraag blijft hier intern hoe groot is de blue ocean; ofwel, de latente vraag naar ons product. Welke sales kanalen kunnen we aanboren om conversie succes te behalen?”

Wanneer heb je een vervolginvestering nodig en hoe hoog moet deze zijn?

“BeeBoxx (de moeder van SpaceBoxx) heeft zojuist een ronde achter de rug. Voorzien is dat deze zomer nog een laatste ronde groeikapitaal moet worden opgehaald om first mover-voordeel te behouden in Nederland, en ook om Benelux en mogelijk om Londen als nieuwe markten op te starten.”

Have something to say?! Feel free to comment!