Flitsmeister komt met flitsverzekering, maar loopt achter

Flitsmeister komt met flitsverzekering, maar loopt achter

This article will take you 2 minute(s) to read

Regenverzekering, garantieverzekering, pechhulp thuisverzekering. Nederland is oververzekerd, en daar worden we roekeloos van. Zo roekeloos dat je misschien niet meer goed op de snelheidsmeter let in de auto. En daar wil je natuurlijk ook voor verzekerd zijn, toch? Dat snapt Flitsmeister, de startup die ons al jaren waarschuwt voor snelheidscontroles. Zij verzonnen daarom de Flitsverzekering die je beschermt tegen boetes voor te hard rijden.

Elkaar helpen

Flitsmeister BV is een Nederlandse startup die sinds 2010 een app heeft waarmee jij op de hoogte bent van files, flitspalen en ander gezeur op de weg. De app is behoorlijk populair bij zo’n 800.000 actieve gebruikers en vorig jaar nog door de Consumentenbond uitgeroepen tot beste reisapplicatie. Volgens de oprichters voorkom je met hun platform ‘lullige boetes’ door elkaar te laten weten waar wordt geflitst. Bij dat idee past de flitsverzekering natuurlijk perfect.

Anonieme verzekeraar

De flitsverzekering komt tot stand met een grote verzekeraar in Nederland die zich, aldus Flitsmeister, momenteel nog even niet bekend wil maken. Of de verzekering er überhaupt komt is namelijk nog niet zeker. De startup wil eerst even de interesse peilen via de website. Zodra zich 10.000 mensen hebben aangemeld, zal er worden bepaald of de Flitsverzekering definitieve doorgang zal krijgen. Overigens betekent het nit dat de Nederlandse snelwegen hiermee een racecircuit worden voor goed verzekerde automobilisten: Flitsmeister keert alleen uit bij snelheidsovertredingen waarbij maximaal 10km/u te hard wordt gereden. De kosten van de verzekering zijn nog niet bekend.

Niet zo uniek

Flitsmeister is overigens niet de eerste met het idee voor een flitsverzekering. Nadat het Zweedse Bisso in 2006 na 3 maanden zijn snelheidsverzekering op last van de minister van Justitie van de markt moest halen, probeerde het Overijsselse Orhub het via een maas in de wet met een snelheidsabonnement… en faalde. En nu is er dus de flitsverzekering van Flitsmeister met een inschrijving tot 1 april. Ook die grap is straks al snel weer verouderd.