Foto-app Bundle haalt nog eens kwart miljoen op, lanceert officieel

Foto-app Bundle haalt nog eens kwart miljoen op, lanceert officieel

This article will take you 3 minute(s) to read

De Nederlandse foto-app en Startupbootcamp-alumnus Bundle was al aardig op weg, na een pivot (van een foto-app voor alleen kinderfoto’s), een bèta-launch in november en een investering van 250.000 euro. Vandaag kondigt de startup de publieke versie van zijn iOS– en Android-app aan, die meteen wereldwijd worden gelanceerd. Ook stopt de oprichter van Albumprinter, Hans Veldhuizen, nog eens een kwart miljoen in Bundle.

Bundle App?

Wat doet de foto-app precies? Bundle bundelt foto’s van jou, jouw familie en vrienden en tovert deze om in een gezamenlijke fotocollectie . Door een combinatie van metadata en algoritmes maakt Bundle de wirwar aan foto’s overzichtelijk in ‘bundels’. Deze bundles zijn deelbaar met vrienden en familie die het album ook kunnen aanvullen met eigen foto’s. Bundle bewaart de foto’s veilig in de cloud, maar je kunt er ook voor kiezen deze op te slaan in een bestaande Dropbox- of Google Drive-account. Het concurreert daarmee met apps zoals Carrousel van Dropbox en Google Foto’s.

Duizenden foto’s

Bundle heeft vier co-founders: Michel op ‘t Landt (34), Tjeerd in ‘t Veen (32), Pieter-Pleun Korevaar (29) en Rene Sijnke (27).  “We nemen duizenden foto’s met onze smartphones en camera’s, maar doen daar vervolgens weinig mee. De meeste foto’s staan maar op onze telefoon en komen nooit terecht bij de mensen met wie we die ervaringen deelden”, aldus Bundle CEO en mede-oprichter Michel op ‘t Landt. “Met Bundle helpen we mensen om die duizenden foto’s heel eenvoudig om te toveren in mooie en overzichtelijke fotoalbums die je privé kunt houden, of kunt delen met vrienden en familie om zo alle foto’s bij elkaar te krijgen”.

bundleappco

AutoAlbum

Bundle wil zich onderscheiden van andere foto-apps door zogeheten ‘AutoAlbum-technologie’. AutoAlbum maakt eenvoudiger voor gebruikers om alleen de beste foto’s te organiseren, te groeperen en te delen met vrienden en familie. Via machine learning wordt gekeken welke foto’s samen in een bundle horen, waarop de app tegelijkertijd suggesties geeft welke vrienden foto’s op hun camera roll hebben die bij die bundle horen. Op het moment dat foto’s gebundeld zijn, gebruikt AutoAlbum zogeheten computer vision technology om de beste foto’s te selecteren met behulp van duplicate, face en smile detection. Bundle’s algoritme leert gaandeweg meer over je voorkeuren, de startup belooft dan ook je gaandeweg ‘nog meer werk uit handen te nemen’.

Albumprinter-oprichter investeert kwart miljoen

Bundle kondigde vandaag ook aan dat voormalig Albumprinter/Albelli-oprichter Hans Veldhuizen 250.000 euro heeft geïnvesteerd. Bundle wist in november vorig jaar ook al 250.000 euro op te halen, bij Startupbootcamp en een groep informals. Veldhuizen, oprichter van Albumprinter, dat in 2011 door Vistaprint gekocht werd voor 60 miljoen euro: “Het design van Bundle is geweldig en de app is super intuïtief om te gebruiken. Het lost ook een groot probleem op dat veel consumenten hebben door een eenvoudige oplossing te bieden voor het organiseren en delen van de grote hoeveelheden foto’s die we op onze smartphone hebben en die het verhaal van ons leven vertellen.”

Bundelende startups

Voor wie zich afvraagt welke bundelende startup we bedoelen, het gaat hier om de foto-app. Daarnaast heb je nog de Nederlandse startups Bundles (als in, wasbundels) en Bundlin (die het web bundelt).

Bundle voor iOS
Bundle voor Android

(Disclosure: de oprichter van Silicon Canals was mentor van Ukky/Bundle, Proudly Represents heeft advieswerkzaamheden voor Bundle verricht).