Amsterdamse GetSocial haalt €2,5 miljoen op om gamers te verbinden

Amsterdamse GetSocial haalt €2,5 miljoen op om gamers te verbinden

This article will take you 2 minute(s) to read

Dat een Nederlandse startup miljoenen aan funding ophaalt van Nederlandse investeerders, is best bijzonder. Maar als je in de miljarden-industrie van de mobiele games consumenten kan laten kennismaken met nieuwe games, dan ben je geld waard. Zo heeft het Amsterdamse startup GetSocial een dikke investering gekregen van €2,5 miljoen, zo meldt VentureBeat.

Sociale aspect in mobiele games

GetSocial voegt een sociale laag toe aan mobiele games. Het brengt gamers met elkaar in contact, zowel binnen als buiten de games. Zo krijgen games niet alleen in-game chatrooms en sociale mogelijkheden. Via het platform kunnen gamers, op het moment dat ze een game leuk vinden, heel eenvoudig hun vrienden en bekenden uitnodigen via deeplinks naar bestaande media zoals Whatsapp of WeChat.

Nieuwe gamers aantrekken

Voor game-ontwikkelaars heeft dat als voordeel dat het nieuwe gamers kan aantrekken, voor een fractie van de prijs waarvoor je normaal een nieuw publiek vindt. Elke game krijgt met GetSocial een eigen community. Een uitgebreide analytics module laat ontwikkelaars zien wat wel en niet werkt voor hun gebruikers.

Games van grote ontwikkelaars

De startup heeft de afgelopen tijd al wat grote namen aan zich weten te binden. Zo maakte GetSocial gisteren bekend dat hun back-end oplossing gebruikt wordt in de game Frontline Commando 2. De game is ontwikkeld door Glu, een van de grootste ontwikkelaars van mobiele games ter wereld, mede dankzij games waar wereldsterren als Kim Kardashian of Katy Perry hun naam aan lenen. Verder laat GetSocial aan Venturebeat weten pilots te draaien met ‘een lange lijst’ grote namen uit de mobiele gamewereld, ergens komende maanden moet er meer bekend worden over mogelijke deals.

Serie Nederlandse VC’s

De investering is afkomstig van een aantal Nederlandse VC’s, waaronder Astor Participaties, Enabling Technology Fund, Slingshot Capital, en Novamedia. Het is niet de eerste keer dat GetSocial een flinke investeringsronde sluit. Het bedrijf, dat in 2012 opgericht is, haalde in eerdere rondes ook al €2,5 miljoen op. Er werken momenteel 25 mensen voor de Amsterdamse startup.

Foto: team GetSocial

Have something to say?! Feel free to comment!