Groningse Simplicate ontgroeit startup-fase met miljoen funding

Groningse Simplicate ontgroeit startup-fase met miljoen funding

This article will take you 2 minute(s) to read

Bedrijfssoftware-startup Simplicate heeft een miljoen euro aan funding gekregen. De Groningse startup biedt een op maat gemaakt, alles-in-een software pakket voor bedrijven in het MKB. Deze software willen ze met behulp van de investering nu ook in het buitenland gaan uitrollen.

Niet te moeilijk doen

De naam ‘Simplicate’ staat voor het tegenovergestelde van complicate, zo legt co-founder Gerard Loode uit. Want hoewel er genoeg partijen zijn die voor de zakelijke markt software bieden voor CRM, sales, project management en facturatie, is dat volgens de Groningers vaak te ingewikkeld. Loode: “Dat komt vooral omdat ze zijn ontwikkeld vanuit de techniek en niet vanuit de gebruiker. Wij pakken het anders aan en hebben de software eenvoudig en logisch gemaakt.” Trainingen en consultants zijn niet nodig om het software-pakket te gebruiken. Simplicate belooft dat het zo eenvoudig is, dat iedereen er zo mee aan de slag kan.

Eenvoud en plezier in bedrijfssoftware

Loode heeft Simplicate samen met Peter Hager opgericht, naar eigen zeggen vanwege het gebrek aan innovatie bij bestaande softwarepakketten. “Als consument kun je tegenwoordig alles online en zonder al te veel gedoe installeren, maar voor de zakelijke markt is eenvoud en plezier helaas nooit het uitgangspunt”, aldus Hager. Daarom richtten de twee bedrijfskundigen in 2013 hun startup op. Om de groeiplannen te verwezenlijken werd al snel gezocht naar een investeerder.

Funding van NOM

Uiteindelijk stapte de Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij (NOM) in met een miljoen euro aan groeigeld. NOM is geen onbekende in de startupwereld. De maatschappij heeft zo’n 100 miljoen geïnvesteerd in 130 bedrijven, voornamelijk afkomstig uit Groningen, Friesland en Drenthe. Bekend voorbeeld daarvan is Catawiki uit Assen, één van de snelst groeiende startups ter wereld.

Simplicate overzee

Simplicate wil nu diezelfde kant op en kijkt dan ook al serieus naar het buitenland. “We zijn de start-up fase hiermee ontgroeid”, zegt Hager. “Sterker nog, als we de groei van het afgelopen jaar consistent door kunnen trekken, dan zullen we binnen no-time overzee gaan. Maar onze roots en basis liggen in Groningen en dat zal, samen met ons hoofdkantoor, ook zo blijven”.

Leave a Reply

*