Haagse startup Add my Window maakt van ramen reclameborden

Haagse startup Add my Window maakt van ramen reclameborden

This article will take you 2 minute(s) to read

Al die huizen in grote steden hebben ramen en al die ramen worden alleen maar gebruikt om door naar buiten te kijken. Dat is zonde, meent Add my Window. Als het aan deze Haagse startup ligt, verhuren particulieren hun ramen als advertentieruimte aan bedrijven. De dienst is sinds vorige week live.

Geperforeerd folie

De startup Add my Window brengt adverteerders en raameigenaren bij elkaar. Particulieren kunnen zich opgeven om hun ramen te verhuren. Het levert ze een financiële vergoeding op, maar krijgen daardoor ook geperforeerd folie over de ramen met reclames er op. Bedrijven kunnen via Add my Window deze advertentieruimte huren. Zij kunnen een keuze maken uit A-, B- en C-locaties. Deze gradaties worden toegekend aan de hand van de afmetingen van de ramen en de ligging en uitstraling van de locatie.

Mag dat?

De eerste vraag die dan opkomt is: mag iedereen zomaar de voorkant van zijn huis gaan beschouwen als advertentieruimte? Roderick Adang (foto boven), oprichter van Add my Window, heeft dat vooraf uit laten zoeken door een tweetal advocatenkantoren, waarbij welstandsnota’s, reclamenota’s en APV’s zijn geraadpleegd, en contact opgenomen is met gemeentes zelf. Adang: “Er zijn een aantal gemeentes waar dit niet toegestaan is, maar in het merendeel mag het mits je aan een aantal eisen voldoet. Om aan deze eisen te voldoen hebben wij een folie laten ontwikkelen dat aan de binnenzijde van het glas geplaatst wordt. Daarnaast behouden de raameigenaren het zicht naar buiten.”

addmywindow

238 ramen

Add my Window is momenteel actief in Tilburg, Breda, Eindhoven en Rotterdam en heeft daar volgens de site 238 ramen beschikbaar. De ambitie is om in heel Nederland raamruimte te verhuren: “We willen eerst in de huidige vier steden het aantal ramen vergroten en vervolgens stad voor stad uitbreiden over Nederland. We mikken op ruim 3000 ramen door heel Nederland”, zegt Adang. Volgens Add my Window kan de vergoeding voor raameigenaren oplopen tot € 150 per maand, per raam. Iedereen kan zich aanmelden voor de dienst, maar de site richt zich vooral op studenten. Adang: “Studenten wonen veelal in het centrum van de grote steden wonen en hebben vaak ook een kamer op de begane grond.”

Op zoek naar partners

Add my Window is zonder funding tot stand gekomen, zegt Adang. “In principe is alles door mij opgezet. Er is wel een samenwerking met diverse partijen. Denk hierbij aan een team webdevelopers (Lastweb) en een drukpartner (Digiprint).” Adang geeft aan voor de verdere ontwikkeling op zoek te zijn naar een partner voor financiële steun, maar voornamelijk voor het bieden van deskundigheid en ervaring.