Haagse startup Bidroom opent vol de aanval op hotelboekingssites

Haagse startup Bidroom opent vol de aanval op hotelboekingssites

This article will take you 2 minute(s) to read

Als je er in 2015 eens tussenuit wilt, dan kun je rustig blijven zitten tot de beste deal naar jou toekomt. Net als Broky laat ook Bidroom aanbieders in de vrijetijdssector op jou bieden. Deze omgekeerde wereld moet leiden tot betere deals èn het doorbreken van de heerschappij van de grote boekingssites, zegt de Haagse startup.

5 procent goedkoper

Bidroom draait de boel dus om. Als reiziger kies je niet uit bestaande aanbiedingen: Bidroom vraagt hotels om aanbiedingen speciaal voor jou te maken. Op deze manier kan de Nederlandse startup hotelkamers naar eigen zeggen minimaal 5 procent goedkoper aanbieden dan de ‘de grote drie’ in de online reisbranche: Priceline, Expedia en TripAdvisor.

Lagere commissie

De reden dat Bidroom hotelkamers onder de gangbare prijs kan bieden, is dat de startup een veel lagere commissie rekent dan de grote boekingssites. Booking.com rekent minstens 15 procent commissie op een verkochte hotelovernachting, en dat kan oplopen tot meer dan 25 procent. Bidroom strijkt slechts 2 procent op. Dat geeft hoteliers meer lucht om te spelen met de prijs en goede aanbiedingen te maken.

Eerlijke commissie

“Met eerlijke commissies krijgen hoteleigenaren de kans om meer korting te geven, waardoor gasten weer goedkopere kamers kunnen krijgen”, vertelt Michael Ros, een van de oprichters. Het zou een winwinsituatie moeten opleveren, waarvan ook hotels die wel klaar zijn met de hoge commissies en strenge afspraken van de huidige vergelijkers kunnen profiteren .

Schermafdruk 2015-04-16 10.36.04

Prijzen scrapen

Om er zeker van te zijn dat Bidroom inderdaad een lagere prijs biedt dan Booking, Expedia, Hotels.com en Agoda scrapen ze de prijzen van deze vier sites. Zodra de gebruiker op Bidroom een verzoek indient voor overnachtingen, benadert deze direct de hotels met het verzoek voor een betere prijs. Binnen 48 moet er dan een goede aanbieding in de mailbox zitten.

Bastion

Begin deze maand sloot hotelketen Bastion zich aan bij Bidroom, wat betekent dat ze in één klap 3.000 kamers in 30 hotels in Nederland en Duitsland extra kunnen aanbieden. Daarmee is de database van hotels overigens nog verre van compleet. Toch kunnen gebruikers ook kiezen uit hotels die niet zijn aangesloten bij de startup. Op deze manier wil Bidroom zijn gebruikers beter van dienst zijn, en sneller zijn database met hotels uitbreiden.

Crowdfunding

De Haagse startup, in 2014 opgericht door Michael Ros en Casper Knieriem, haalde vorig jaar € 300.000 op in een crowdfundcampagne en is inmiddels op zoek naar investeerders om de verdere expansie mogelijk te maken. Naar eigen zeggen wil Bidroom zich daarbij eerst richten op hotels in Europa, alvorens wereldwijd te gaan opereren. Naast een kantoor in Den Haag is Bidroom ook gevestigd in Krakau in Polen.

Foto: Bidroom oprichters Michael Ros (l) en Casper Knieriem