Half miljoen euro voor Amsterdamse legal tech startup van ondermeer Marco Aarnink

Half miljoen euro voor Amsterdamse legal tech startup van ondermeer Marco Aarnink

This article will take you 1 minute(s) to read

De Amsterdamse legal tech startup Legalloyd heeft niet alleen een interessant platform voor legal (documentation) as-a-service, ze hebben nu ook een half miljoen euro opgehaald in een aardige investeringsronde. Eén van die investeerders is Marco Aarnink, de Nederlandse ondernemer die Drukwerkdeal in 2014 verkocht voor 24 miljoen euro aan Vistaprint.

Contracten op maat

Legalloyd biedt via haar online platform op maat gemaakte contracten aan. Zo krijgen klanten op een snellere en goedkopere manier toegang tot hoogwaardige juridische producten. Vanaf 9 euro per maand leveren ze die juridische diensten aan het MKB en startups. Andere startups zoals ZEEF, Blendle, De Correspondent en Ace & Tate zijn klant bij de online contractenboer. De startup is sinds januari 2014 in de lucht en heeft momenteel circa 3000 gebruikers.

Investering in Legalloyd

De legal tech startup, waar inmiddels 14 mensen werken, claimt de eerste in de sector die een investering van deze grootte binnenkopt. Dat klinkt wellicht wat stellig, maar niettemin bloeit de legal tech scene op nu ook op in Nederland. Zo verwijst Legalloyd naar de Legal Tech Startup Awards, die de opkomende sector een zetje in de rug moet gaan geven. Het doet een beetje denken aan de fintech-industrie, die ook opeens op de kaart staat na Holland Fintech en Dutch Fintech Awards.

Grote stap

Wie er naast Aarnink het bedrag van een half miljoen euro investeren, is niet bekendgemaakt. CEO Philip de Roos (32): “Het is een mix van traditionele investeerders, deels afkomstig uit de juridische sector, en succesvolle internetondernemers.”

Nieuw pand

Legalloyd heeft onlangs intrek genomen in een pand in Amsterdam-Noord. Founders Sjors Dobbelaar (30) en de Roos vormen samen met CTO Leopold van Oosten (34) het founding team van de startup. De Raad van Advies van Legalloyd bestaat uit onder meer oud-burgemeester Job Cohen en serial entrepreneur Maarten van den Biggelaar (ex-Quote).

Leave a Reply

*