Heppee wil het leven van gescheiden ouders makkelijker maken

Heppee wil het leven van gescheiden ouders makkelijker maken

This article will take you 4 minute(s) to read

Dit weekend lanceerde de Nederlandse startup Heppee officieel hun app voor Android en iOs. Dat doen ze met een aardig portemonnee: onlangs haalde het bedrijf nog 240.000 euro op in een financieringsronde, vorig jaar wonnen ze 30.000 euro aan prijzengeld tijdens de Vodafone Mobiles for Good Challenge.

003_Logo_Transparent_tekst_Blue-e1441801132592

Handvatten

Heppee is een app die het leven van ouders die in scheiding liggen makkelijker wil maken, door ondersteuning te bieden bij communicatie, het maken van een afspraken, taakverdeling en andere praktische zaken. Het welzijn van het kind heeft ook een centrale rol: volgens de oprichters krijgt die door het gebruik van de app meer regie en overzicht in zijn leven in een tijd waarin plotseling veel verandert.

Oprechter

Het leven makkelijker maken – het is een clichématig motto en doelstelling die je bij de meest willekeurige appontwikkelaars tegenkomt, van internetbankieren tot thermostaatbediening. In het geval van Heppee komt het in ieder geval een stuk oprechter over, want scheiden is en blijft een verschrikkelijke gebeurtenis voor ouder en kind – de handvatten van de app kunnen frustratie en extra stress voorkomen.

02_Devices_ouder-web-size

“Vergeet je je zwembroek niet?”

Bart de Lege, CEO en mede-oprichter, kwam op het idee voor de app toen hij zelf met zijn partner in scheiding lag en merkte dat hij tegen veel (praktische) problemen aanliep. “Als ik mijn kinderen van school haalde kreeg ik vaak veel informatie en instructies mee voor de dagen waarop mijn partner de kinderen had. Je moet dan meteen in de whatsapp of verschillende agenda’s klimmen om het overzicht te bewaren. Mij leek een centraal platform waarin alles samenkomt, dus agenda’s, afspraken, to-do-lijstje en natuurlijk het contact met je kind, een stuk handiger voor iedereen.”

Functionaliteit

De app wordt gedownload door een van de ouders, die de andere ouder uitnodigt. Daarna wordt een account aangemaakt voor het kind. “Het is dus niet de bedoeling dat kinderen zelf de app gaan downloaden in de appstore, we richten ons op kinderen tot en met veertien jaar, kinderen die zelfs dus (nog) geen mobiel hebben en met hun ouders mailen of whatsappen.”

Kindomgeving

De ouder- en kindomgeving zijn op een interessante manier aan elkaar gekoppeld: input in de (met een pincode of touch-id beveiligde) ouderomgeving wordt naar informatie voor het kind in de kindomgeving vertaald. “Als je bijvoorbeeld in de agenda een afspraak maakt wanneer het kind bij de moeder slaapt, zal het kind dat in zijn eigen omgeving op een teller zien, zodat hij of zij weet hoeveel nachtjes dat nog slapen is. Ook heeft de app een zogenaamde lifeline, waarop het kind foto’s kan bekijken die door de ouders zijn genomen. Door middel van de app kan het kind ook op zeer toegankelijke manier contact onderhouden met zijn of haar ouders – er kan veel meer gebeuren dan alleen een telefoontje voor het slapengaan – nog even snel een berichtje, foto of digitale knuffel bijvoorbeeld. Contact wordt eenvoudiger, toegankelijker.”

05_Iphone-6-576x1024

Bètafase

Volgens De Lege is het team volop bezig om eerdergenoemde en nieuwe functionaliteiten van de app verder te ontwikkelen: “De app is momenteel in een bètafase met basisfunctionaliteit. Op basis van feedback van onze gebruikers gaan we evalueren en uitbreiden.” De Lege wil bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om andere betrokkenen (zoals grootouders en oppassers) in de app toe te kunnen voegen.

Dynamische agenda

Ook ziet hij met de dynamische agenda van de app veel mogelijkheden voor het contact met scholen. “Momenteel zijn al die schoolsystemen niet goed ingericht op gezinnen die in scheiding liggen of al gescheiden zijn – zo’n school heeft geen actuele informatie beschikbaar welke ouder op welke dag verantwoordelijk is voor het kind. Met onze app is die planning altijd up-to-date.”

Leave a Reply

*