Hoe Wezp funding ophaalde met Symbid

Hoe Wezp funding ophaalde met Symbid

This article will take you 3 minute(s) to read

Dat niet elke startup gemaakt is voor een crowdfundingcampagne moge duidelijk zijn. Met een wildgroei aan sympathieke -maar ook veel oerstomme- initiatieven is het lastiger dan ooit, zo lijkt. De Nederlandse startup Wezp wist wél op te vallen in dit broeinest en prikte zelfs raak. Hoe ze dat deden legt één van de founders uit én geeft ze een paar tips hoe jij dat ook voor elkaar zou kunnen boksen. Voor garanties hieromtrent verwijzen we je door naar de disclaimer van je spaarrekening, die zegt ongeveer hetzelfde als wij zouden doen. 

Hoe heet je, wat is je leeftijd en achtergrond en is dit je eerste startup?

“Mijn naam is Bianca Ippel, ik ben 34 en ik heb een achtergrond in de administratie en accountancy. Dit is mijn eerste startup.

Overigens heb ik compagnons:
Ron van Eijk (41), achtergrond in de IT/projectleider en een briljant persoon als het gaat om dingen eenvoudig maken.
Philip Lomans (34), mede eigenaar van Netvlies Internetdiensten en heeft een achtergrond als businessdeveloper. Houdt zich binnen Netvlies vooral bezig met nieuwe ontwikkelingen en strategieën. Achter onze startup staat dus ook een groot team van Netvlies dat ons ondersteunt.”

Hoe heet je startup? Wat doet je startup?

“Onze Startup heet Wezp. We zijn er voor de zzp’er, of beter gezegd Zelfstandig Professional (Red.vandaar: ‘We ZP’). We lossen het administratieve gedoe van de zelfstandig professional op: Bijvoorbeeld: geen los slingerende bonnen en spreadsheets meer invullen. We koppelen Wezp desgewenst met je eigen boekhouder, zodat hij kan profiteren van wat Wezp te bieden heeft. In de toekomst komen we met eenvoudige oplossingen voor bijvoorbeeld uren, kilometers en facturatie.

Onze missie: een zelfstandig professional moet gewoon kunnen ondernemen, thuiskomen en zich geen zorgen meer hoeven maken om administratie. Dat hebben wij compleet geregeld door slimme technieken en dingen zoals een bon bij de bron aanpakken. Betalen zonder dat je nog een bon krijgt, die zit na afrekenen namelijk al direct in Wezp.”

Hoeveel funding heb je opgehaald in totaal?

“€ 145.500,-”

Hoe heb je die funding opgehaald?

“Via Symbid.”

Hoeveel tijd heeft je dat gekost?

“Ik wil het eerlijk gezegd niet weten… Het heeft ons heel veel tijd gekost, maar het was het zeker waard.”

Hoe heb je die funding voor elkaar gekregen?

“Door een goede voorbereiding en er zeer actief mee bezig te zijn. Als je online bent met je concept is het niet vanzelfsprekend dat er mensen naar je project komen kijken en dan ook nog eens investeren. Ook offline hebben wij er veel aan gedaan, zoals presentaties geven en persoonlijke gesprekken voeren.”

Grootste leermoment tijdens het sluiten van de funding?

“Fund altijd een klein stukje salaris mee. Het helpt als je focus kan hebben voor je concept, zonder afgeleid te worden door financiële stress.”

Wat ga je komende tijd van die funding doen, wat zijn je vervolgplannen?

“Wezp ontwikkelen qua techniek en marketing. 4 december jongstleden was onze bèta lancering en in januari gaat Wezp live voor het grote publiek.”

Welke gouden tip wil je jouw mede-startups meegeven over het ophalen van crowdfunding?

“Mijn beste tip is: blijf niet hangen bij je gedachten, maar ga het vooral doen. Zoek eerst tussen de diverse crowdfundingplatformen naar het platform wat het beste bij je past. Zoek contact met het platform. Zij helpen je met hoe je jouw campagne het beste kunt inrichten. Bereid je verhaal goed voor, geef bijvoorbeeld eerst een presentatie binnen je eigen netwerk en vertel tegen zoveel mogelijk mensen je idee. Zij helpen namelijk je idee alleen maar beter te maken!”

Have something to say?! Feel free to comment!