‘Dreamteam’ van founders start geheimzinnige recruitment-startup

‘Dreamteam’ van founders start geheimzinnige recruitment-startup

This article will take you 4 minute(s) to read

Een nieuwe, Amsterdamse recruitment-tech startup duikt op: Yearn. De website geeft weinig informatie, behalve dan dat het de eerste ‘inner crowd recruitment app’ is en dat early birds zich kunnen inschrijven. Maar achter de schermen werkt een ‘dreamteam’ van enkele zwaargewichten aan de livegang. We bellen met Kaan Anit, voorheen oprichter van Ambitious People, nu oprichter en CEO van Yearn.

Expertise

Eerste stap bij het starten van een nieuwe business is de juiste mensen vinden om het platform te bouwen dat de juiste mensen vindt. Gelukkig is dat voor Anit precies zijn gebied van expertise. Sinds het jaar 2000 heeft hij zich gespecialiseerd in recruitment, onder meer door het zelf opgezette bedrijf Ambitious People, dat hij in 2015 verliet. Sindsdien heeft hij zitten broeden op een nieuw plan, waarvoor hij een dreamteam van nieuwe mensen nodig had.

Dreamteam

En dat zijn dus niet de eerste de besten. Giscard Monod de Froideville verdiende zijn sporen als CMO bij Alex en Pricewise. Cemal Dalar mede-oprichter en CTO van Yearn. Hij boekte succes als mede-oprichter van Gittigidiyor, de Turkse versie van Marktplaats, waarmee hij een exit van $220 miljoen naar eBay bewerkstelligde. Tot slot is er nog een ervaren co-founding advisor aangesloten. Quintin Schevernels, ex CEO Layar en COO van VNU, is ook bekend als de auteur van ‘Suits en Hoodies‘. Daarmee is het clubje nog niet compleet, benadrukt Anit. “Onze head of product heeft een tijdje bij BUX gezeten en komt bij Marktplaats vandaan.” Om maar wat te noemen.

Kaan Anit

Kaan Anit (foto: Twitter)

Goed team

Anit koos bewust niet zomaar voor de mensen om zich heen. “De markt voor recruitment is heel groot, dus als we zelfs maar een klein probleem op willen lossen, dan is daar wel een goed team voor nodig. Je hebt iemand nodig om te kunnen programmeren, maar om verder te komen wil ik ook mensen die kunnen programmeren én visionair zijn. Ervaring uit een vorige carrière is daarvoor erg belangrijk.”

Beslissingen maken

Voor CEO Anit scheelt dat hij beslissingen maken kan overlaten aan mensen die ergens meer verstand van hebben. “Als CEO ga ik over de mensen binnen de organisatie. Over het geld, de benzine van het bedrijf. En over het beslissingen maken. Dat doe ik niet zelf, ik zie er op toe dat de juiste mensen beslissingen maken.”

Inner crowd recruitment?

Want welk probleem gaat Yearn nu eigenlijk oplossen op de arbeidsmarkt? In de basis moet het het vullen van vacatures voor alle partijen een stuk makkelijker maken. Gerichter vooral, door gebruik te maken van bestaande offline netwerken die mensen onderhouden. Werkgevers kunnen bij Yearn kort een vacature plaatsen en dat verspreiden onder hun eigen netwerk.

Missing link

Dat hoeft niet perse via het Yearn platform, ook mensen daarbuiten kunnen aangespoord worden mee te denken. De missing link tussen off- en online netwerken? “Zo is het niet helemaal”, legt Anit uit. “Je moet dit niet zien als de vervanging van de offline inner circle. Technologie maakt nieuwe dingen mogelijk, maar zal ons niet vervangen.”

Soft launch in mei

Om verder te gaan is Anit zich aan het oriënteren op ‘verschillende smaken’ funding. Die komt nog bovenop de ‘enkele tonnen’ die hij eind vorig jaar heeft opgehaald om dit jaar te overbruggen. Voorlopig is Yearn nog in gesloten beta voor 500 gebruikers in en om Amsterdam en zijn de mobiele apps, iOS en Android, zo goed als klaar om live te gaan.

Softlaunch

De softlaunch staat gepland voor komende mei. Anit: “We hebben ongeveer zes maanden nodig gehad om het product handen en voeten te geven. De development gebeurt deels in Amsterdam en deels in Istanbul. Nu moeten we een aantal aannames valideren en daarna kijken wat we gaan doen. Kunnen we verder, moeten we naar een nieuwe iteratie of wordt het een pivot?” Aan het team zal het niet liggen: “Met de mensen die we hebben kunnen we in ieder geval snel en goed reageren.”

Have something to say?! Feel free to comment!