Amsterdamse ‘Fitbit voor koeien’ groot succes op Web Summit PITCH competitie

Amsterdamse ‘Fitbit voor koeien’ groot succes op Web Summit PITCH competitie

This article will take you 2 minute(s) to read

Nederlands succes op de Web Summit in Dublin. Connecterra heeft daar de Alpha PITCH competitie gewonnen. De Amsterdamse startup maakt slimme sensoren die door koeien gedragen kunnen worden, om zo boeren te helpen beter en efficiënter voor hun vee te zorgen.

Wearables en SaaS

De wearables van Connecterra geven, samen met het bijbehorende SaaS-platform, inzicht in het gedrag van melkvee. Zo kunnen melkveehouders ten alle tijden zien waar koeien zich bevinden, bijhouden wanneer en wat ze eten en hoe het met ze gaat. Hieruit kunnen belangrijke conclusies over het gedrag van de kudde getrokken worden, maar kunnen ook individuele koeien real-time gevolgd worden. Het kan voor de boeren uiteindelijk weer financieel gewin kan betekenen. Volgens Connecterra kunnen koeien 20 procent productiever worden als ze dankzij hun wearables beter verzorgd kunnen worden. Meer melk uit minder koeien dus.

Verrassing voor Connecterra

Bij de Alpha competitie op Web Summit liet Connecterra uiteindelijk meer dan 200 deelnemende startups uit de hele wereld achter zich. De jury bestond uit hooggeplaatsten van Andreessen Horowitz, Intel Capital and Audi. Tot grote verrassing van de startup zelf, verkozen die de pitch van de Amsterdamse agritech-startup tot allerbeste. “Het geeft een enorme kick,” zegt Connecterra CEO Yasir Khokhar op het blog van Web Summit. “Het kaliber van startups waar we het tegen opnamen was enorm.”

Op zoek naar funding

De Alpha pitch wedstrijd is voor beginnende startups, die minder dan 500.000 euro aan groeigeld hebben ontvangen. Het lijkt erop dat Connecterra volgend jaar met de grotere jongens mee moet doen, want na het winnen van de competitie staan volgens de startup zelf de klanten in de rij. Ze zijn naar eigen zeggen al benaderd door klanten, partners en distributeurs uit Japan, Mexico, India, China, Zuid Afrika, Kuweit en Ierland, ‘om er maar een paar te noemen’. De huidige test die op een boerderij in Leeuwarden loopt, kan daardoor waarschijnlijk snel uitgebreid worden. De startup is daarvoor op zoek naar een investering van €2,1 miljoen.

Foto: Yasir Khokhar, via Web Summit

Leave a Reply

*