Lost&found-startup iLost mikt nu op 250.000 euro crowdfunding

Lost&found-startup iLost mikt nu op 250.000 euro crowdfunding

This article will take you 2 minute(s) to read

Er waren slechts 6 dagen nodig voor de Amsterdamse startup iLost om hun streefbedrag van 100.000 euro te crowdfunden. Dus gaat de zoekmachine voor gevonden voorwerpen lekker door. Voor de komende anderhalve maand is het doel verhoogd naar 250.000 euro, om zo internationale ambities waar te kunnen maken.

iLost op naar 250.000 euro

Eind vorige week haalde iLost zijn crowdfund-doelstelling van 100.000 euro al binnen, met nog bijna 50 dagen voor de deadline van de campagne. De teller staat inmiddels op 107.000 euro. Het gaat zo lekker dat de ‘zoekmachine voor gevonden voorwerpen’ het doel heeft verhoogd naar 250.000 euro, zo maakt de startup bekend op Facebook. Dat stelt de Amsterdamse club beter in staat om uit te breiden naar Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Wereldheerschappij is nog altijd het uiteindelijke doel: iLost wil dé wereldwijde database van gevonden voorwerpen worden.

230 bedrijven

iLost, opgericht door Hanneke Stegweg, begon in 2013 met het ontwikkelen van de eigen techniek voor het vinden van gevonden voorwerpen. Bedrijven en organisaties kunnen zich, tegen betaling, aansluiten bij de zoekmachine om gevonden spullen in te voeren. Zo’n 230 bedrijven, waaronder bioscoopketens, festivals en hotels hebben dat al gedaan. Gebruikers die iets waardevols zijn verloren kunnen dat terugkrijgen als ze kunnen bewijzen dat ze eigenaar zijn.

 

 

‘Marketingkans’

De Startupbootcamp-alumnus iLost biedt daarmee meer dan een handige service voor mensen die hun spullen kwijtraken en dat graag terugwillen. Ook voor bedrijven biedt de startup een belangrijke service, zo verklaarde Hanneke Stegweg, founder en CEO eerder tegen deze site: “Er is besef nodig dat lost&found een kans is op een onvergetelijke ervaring voor de klant. Gevonden voorwerpen zijn nu vaak bijzaak en worden niet gezien als marketingkans.”

Flinke som

De huidige crowdfundcampagne is niet de eerste keer dat iLost een flinke som geld binnenhaalt. Halverwege 2014 werd er al 450.000 euro opgehaald van een informal investor na Startupbootcamp. Geïnteresseerden kunnen nog tot 15 mei terecht op OnePlanetCrowd om te investeren in wat ooit de ‘Google voor gevonden voorwerpen’ moet worden.

Leave a Reply

*